FunX

Bilal Wahib wint Next Best-award: "Volgend jaar wil ik Best Album winnen"

  1. Newschevron right
  2. Bilal Wahib wint Next Best-award: "Volgend jaar wil ik Best Album winnen"

Het jaar van Bilal Wahib in een notendop: hij kwam, hij zong en hij overwon! Damn, wat ging deze man keihard! Uit het niets was hij daar met heerlijke hits als Video Vixen en Tigers en daarmee verdiende hij een FunX Music Award voor Next Best. Hij schoof aan bij Sander en Youssef tijdens 7/11 om meer te vertellen over zijn overwinning en hij weet nu al welke award hij volgend jaar wil winnen!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Superblij

Bilal nam het dit jaar niet tegen de minsten op, zo had hij concurrentie van Jack, Yssi SB, Qlas & Blacka en ADF Samski. Vooral die laatste gunde Bilal het heel erg. "Ik hou echt van ADF Samski en in mijn hoofd ging het tussen hem en mij. Als hij 'm had gepakt, had ik alleen maar love gehad. Ik ben superblij met deze award."

Switch naar muziek

Al jaren geleden was Bilal al bezig met zingen. Het was duidelijk: daar moest hij iets mee doen. Uiteraard kende het grote publiek Bilal al als acteur, maar toen het coronavirus uitbrak, besloot hij uiteindelijk om ervoor te gaan wat betreft het maken van muziek. "Ik dacht: 'Het is tijd voor positiviteit'. Het was eigenlijk niet gepland, maar toen alles ontplofte na Video Vixen, wist ik dat ik moest doorpakken. Dat heb ik gedaan, dus ik heb thuis lekker muziek gemaakt. Ik ben er echt blij mee. Het is me allemaal vanzelf overkomen en alles viel op zijn plek."

next award = Best Album

Bilal blikt ook alvast vooruit naar volgend jaar, want hij weet precies welke award hij in 2021 wil winnen, namelijk die van Best Album. Hij doet nog geheimzinnig over een releasedatum, maar wie weet dropt hij zijn album sneller dan je denkt. "Ik zei altijd dat ik er eentje wilde droppen op m'n verjaardag, 20 januari, maar het kan ook wat langer gaan duren. Maar in 2021 wil ik sowieso Best Album winnen!", lacht Bilal.

Ster advertentie
Ster advertentie