FunX

Slaap jij met je mobieltje?

  1. Newschevron right
  2. Slaap jij met je mobieltje?
Zestig procent van de Nederlandse jongeren slaapt met een mobieltje onder zijn of haar kussen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 620 Nederlanders. Vooral vrouwen vinden het fijn om de mobiele telefoon bij de hand te houden. Fernando vraagt aan Dr. Winni Hofman, slaapdeskundige aan de Universiteit van Amsterdam hoe het vorkje in de steel zit.

Mevrouw Hofman zegt dat slapen met een mobieltje slecht if voor je diepe slaap. "Het verstoort je normale slaapritme, dat betekent vier a vijf keer in de nacht een cyclus tussen diepe, lichte en R.E.M. slaap. Dan moet je weer opnieuw beginnen, want je bent dan klaarwakker."

Uit het onderzoek blijkt verder dat meisjes het fijn vinden om nog even te chatten met vriendinnen. "Kennelijk is die communicatie meer dan bij mannen, dus dat gaat ook door op de mobiele telefoon. Jongens bleken het leuker te vinden om te gamen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F68397071?"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie