FunX

Akwasi: "We gaan Oerol kapotmaken!"

  1. Newschevron right
  2. Akwasi: "We gaan Oerol kapotmaken!"
Akwasi's theatervoorstelling Daar Ergens gaat vrijdag in première op het Oerol Festival op Terschelling. In Start vertelt de Zwart Licht-rapper dat het gaat over de dood van een vriend: "Dat gebeurt iedereen, goed- of kwaadschiks."

Bram Vermeulen

De grote inspirator van Akwasi is de Nederlandse zanger/componist Bram Vermeulen. "Voor Bram Vermeulen luisterde ik nauwelijks naar Nederlandse muziek. Dit triggerde mij gewoon. Ik volgde gewoon mijn hart en dat klopte gewoon. Nu sta ik straks op Oerol en tijdens de première gaan we het gewoon kapotmaken!"

Samen met zijn vrienden van The Experience Band, Drumma Kid en Marvin Éscobar hebben ze het hele repertoire van Bram Vermeulen beluisterd en daar hedendaagse bewerkingen van gemaakt. Daar komt een album van uit, maar dat duurt volgens Akwasi nog wel eventjes: "Het moet goed uitgebracht worden. Het album is op zeventig procent en ik wil er de tijd voor nemen. Ik wil het goed doen en dan wordt het dit najaar."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F96847662"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie