FunX

Lange Frans: "Andere artiesten zijn dom of bang"

  1. Newschevron right
  2. Lange Frans: "Andere artiesten zijn dom of bang"

“Ik ben alleen maar een versterker van een geluid wat al in de onderbuik van heel veel mensen zit,” zei Lange Frans vanmorgen in Start.


Media en politici

“De revolutie is nu. Als je dingen anders wil, moet je niet blijven afwachten en met je vinger gaan wijzen,” voegde Frans eraan toe. In het gesprek deelde hij met Fernando zijn kijk op maatschappelijke problemen. Zo vertelde hij bijvoorbeeld dat media een dubbele standaard hebben in de manier waarop ze nieuws verspreiden en dat politici in Nederland niet weten wat er bij de ‘gewone’ Nederlander speelt.


Andere artiesten

Frans was lekker op dreef: “Ik ken bijna niemand in mijn omgeving die nog vertrouwen heeft in politici en media,” vertelde hij Fernando. Op de vraag waarom véél artiesten zich juist niet over dit soort zaken uitspreken, antwoordde de rapper: “Ze zijn dom en ze zijn bang. Ik ben niet dom en ook niet bang. Ik heb een stem en die heb ik niet voor niks. Ik vertaal gevoelens die al langer heersen. Als ik een bepaald geluid kan versterken, doe ik dat graag.”

Wat vind jij? Heeft Frans gelijk? Moeten artiesten zich uitspreken over dit soort zaken of doen ze er juist goed aan om hun mond te houden? Check het volledige fragment hier en oordeel zelf:Ster advertentie
Ster advertentie