FunX

Throwback: Love Islands Martin Foru openhartig over jeugddetentie

  1. Newschevron right
  2. Throwback: Love Islands Martin Foru openhartig over jeugddetentie

Hitseries als Ex On The Beach en Temptation Island zijn niet meer weg te denken. En nu is ook Love Island in volle gang op RTL 5. In deze van oorsprong Britse realityserie hopen sexy en jonge singles hun ware liefde te vinden terwijl ze verblijven in een luxueus vakantiehuis op een mooi eiland. Een van die deelnemers is de 21-jarige Martin Foru. Nog iets meer over hem te weten komen dan wat je in Love Island te zien krijgt? FunX-dj Eva sprak hem ooit voor een WorX-podcast. Komt dat even mooi uit!

jeugddetentie

Je zou het misschien niet achter Martin zoeken, maar in de WorX-podcast vertelde de Love Island-deelnemer dat hij best een lastige jeugd heeft gehad. Zo verdween Martins vader ineens - ondanks hun goede band - uit zijn leven, waardoor hij meer in zichzelf keerde.

"Ik had geen behoefte aan vrienden [...] Nadat m'n vader wegging keerde ik me in mezelf en toen had ik het gevoel dat ik zelfs m'n moeder niet nodig had. Daardoor werd de relatie met haar ook slechter."

Daarna ging het ook steeds slechter op de middelbare school. "Leuke dure dingen die jongens uit de buurt hadden, had ik niet. En hoe kregen ze die? Door domme dingen te doen. Zo kwam ik in aanraking met de verkeerde groep jongeren." Martin eindigde hierdoor in jeugddetentie, maar dat deed hem destijds niet zoveel.

"Ik was al heel erg op mezelf. Het was meer tot mezelf komen, maar het was ook wel een stressreliever. Ik hoefde niet meer aan bepaalde dingen te denken en ik werd met rust gelaten. Zo voelde het. Het is heel raar om daar nu over na te denken, maar het deed me wel goed."

het roer omgegooid

Inmiddels heeft Martin het roer omgegooid en het gaat het best lekker! Hij is niet alleen een realityster, maar ook een professioneel bokser en topmodel die inmiddels in Londen woont. Hij loopt shows met modellen zoals Winnie Harlow, Paris Hilton en zelfs sterren als Chris Brown en 6ixnine.

Op z'n negentiende werd Martin in een kledingwinkel gescout door één van de grootste modellenbureaus: IMG Models. Hij had wel vaker een aanbod gekregen van modellenbureaus, maar nam het nooit serieus, totdat IMG hem benaderde en hij zag hoe groot dat bureau eigenlijk is.

"De eerste keer dat ik werd geboekt, vond ik het echt heel apart. Ik werd gevlogen naar Frankrijk en dat was de eerste keer dat ik op vakantie was. Het was net een droom, vooral ook bij de beroemdheden. Op een gegeven moment besefte ik dat ze ook van vlees en bloed zijn, dus een heel ander gevoel heb ik niet bij hen. Ze zijn gewoon mensen."

Ster advertentie
Ster advertentie