Naar homepage
FunX

Ahmed Marcouch maandag te gast in Start

  1. Newschevron right
  2. Ahmed Marcouch maandag te gast in Start
Maandag is Ahmed Marcouch te gast in Start. Het PvdA Tweede Kamerlid wordt door Fernando en Veronica onder handen genomen in ‘het kruisverhoor’ en neemt zijn vijf favoriete platen mee, maar daarvoor komt hij niet naar de studio. Ahmed heeft een boek geschreven ‘Mijn Hollandse droom’ en daar komt hij alles over vertellen.

‘Mijn Hollandse droom’ is een persoonlijk boek over Ahmed Marcouch. Je leest hoe hij op zijn tiende van het platteland in Marokko verhuisde naar Nederland waar ineens elektriciteit en stromend water was. Hij sprak geen woord Nederlands, maar ging naar school en nam een krantenwijk. Met hulp van de kranten die hij rond bracht en de uitspraak van NOS nieuwslezer Fred Emmer leerde hij binnen twee jaar de taal spreken.

Het boek volgt het jongetje Ahmed uit Beni-Boughafer in zijn loopbaan van krantenbezorger naar ziekenverzorger, naar politieagent, naar docent maatschappijleer, naar procesmanager jeugdbeleid bij de gemeente Amsterdam, naar stadsdeelvoorzitter van de gemeente Slotervaart tot zijn installatie in de Tweede Kamer afgelopen zomer.

Start is maandag te horen tussen 07:00 en 10:00 uur. Met Start, Fernando en Veronica ben je in no-time op de hoogte van wat er speelt vandaag, het nieuws, waar het vast staat en natuurlijk de laatste updates op muzikaal gebied. Een frisse start van de dag met je favoriete hits en veel energie!

Ster advertentie
Ster advertentie