STER Advertentie
STER Advertentie

Leah werkt straks samen met twee robots in de bediening

Leah werkt straks samen met twee robots in de bediening
royalpalacerenesse

Donderdag 28 mei 2020 - 11:26 uur

|

Door:

Milou

Nog eventjes en dan kun je weer gezellig uiteten in je favoriete restaurant. Fijn, maar het zal wel even wennen worden om op afstand van de bediening te blijven wanneer je eten wordt gebracht. Bij wokrestaurant Royal Palace in Renesse is dat geen probleem. Daar werken namelijk twee robots in de bediening! Dat klinkt super sci-fi, dus Fernando vroeg manager Leah om wat uitleg.

Robot naar tafel 2

Leah vertelt dat de robots als ondersteuning van het personeel zullen helpen bij het uitserveren van eten en drinken. Ze zijn voorzien van een tablet en kunnen voorgeprogrammeerd worden. "Wij sturen ze met de tablet naar tafel 1 of tafel 2. Dan gaan ze automatisch met het eten naar die specifieke tafel toe." Ze hebben een standaard rondje, maar er is ook een exitknop waarmee ze direct teruggaan naar basis, oftewel de keuken. Praten kunnen ze nog niet echt, alleen groeten. "We zijn er mee bezig, maar dat zit ingewikkeld in elkaar."

Eerste in NEderland

Het idee voor de robot-obers kwam van Leah's ouders en ontstond al voor de coronatijd. Haar vader was een tijdje geleden in China en zag daar de robots in werking. "Ze vonden het leuk om het bij ons in de zaak te hebben, omdat er in Nederland nog geen robotbediening is. Zodoende heb ik twee nieuwe collega's!" Die twee hebben nog geen naam, dus als je nog een suggestie hebt, kun je die laten weten op het Instagramaccount van het restaurant

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

  • Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan