FunX

Tasha's World: muzikant met verstand van zaken

  1. Newschevron right
  2. Tasha's World: muzikant met verstand van zaken
Tasha's World was een aantal jaren geleden de koningin van succes. Ze stond hoog in de hitlijsten, tourde de hele wereld over en opeens werd het stil. Gelukkig is die stilte nu voorbij, want ze is terug! In het voorjaar verschijnt haar nieuwe album Black Gold en vrijdagavond keert ze terug op het podium van Eurosonic Noorderslag.

Genaaid

Tasha's World verdween van het toneel, omdat ze volgens eigen zeggen te weinig rekening hield met alles buiten de muziek om. "De muziekwereld is voor 20% muziek maken en de rest is gewoon zaken. Dan moet je er rekening mee houden dat je een speelbal bent. Niemand geeft je een duidelijke richtlijn. Soms is dat lullig en voel je je genaaid." Zo wilden mensen haar in de urbanhoek duwen, oftewel: alleen serveren voor het zwarte publiek. "Maar ik ben er ook voor de witte, paarse en oranje mensen."

Vertegenwoordiger

Tasha's World maakte mee dat haar A&R (vertegenwoordiger) weg ging. De persoon die daarvoor terugkwam, hield niet van haar stijl. Al snel werd duidelijk dat diegene haar niet wilde vertegenwoordigen. Dat zag de zangeres in alles: "Je merkt dat in je albumsales en in de liefde die in het product wordt gestopt. Dan raak je de controle kwijt en dat is fokkop."

Zakenvrouw

De muziekwereld is er niet beter op geworden volgens sommigen, maar toch keert Tasha's World terug. In de tussentijd heeft Tasha jongeren begeleid, die op het punt stonden op belangrijke veranderingen te maken in hun muziekcarrière. "Ik heb ze alles verteld wat ik weet, de mooie dingen en de rotdingen om ze te behoeden voor wat ik heb meegemaakt." Tasha zegt dat je met je hart zingt, maar soms met je hoofd moet denken: "Ik ben nu zelf ook een zakenvrouw geworden."

Black Gold

Op het nieuwe album Black Gold gaat Tasha's World alle kanten op, "maar ik ga niet ineens pop, rock of softpornmusic maken." Volgens de zangeres maakt ze uitstapjes naar latin, klassieke dingen en muziek die je doet denken aan Mary J Blige en Marvin Gaye.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F74497330"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie