FunX

Maytrie (21) krijgt eindelijk weer fysiek les: "Ik werd vanmorgen zo blij wakker"

foto: Privéfotofoto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Maytrie (21) krijgt eindelijk weer fysiek les: "Ik werd vanmorgen zo blij wakker"

Eindelijk is het zover: de hogescholen en universiteiten zijn deels weer geopend. Studenten mogen minstens een dag in de week fysiek les volgen in een klaslokaal in plaats van online vanuit hun slaapkamer. Maytrie is eerstejaars student rechtsgeleerdheid op de Erasmus Universiteit en mocht vandaag naar de campus: "Ik werd wakker en dacht: o mijn God, ik kan gewoon weer naar school!"

Studententijd

Maytrie is midden in de coronapandemie begonnen met studeren en heeft dus eigenlijk nog nooit het 'normale' studentenleven meegemaakt. Wat Maytrie vooral jammer vind, is dat ze weinig contact met haar medestudenten en docenten heeft. "Ik hoor altijd dat de studententijd de leukste tijd van je leven is, maar dat is voor mij echt niet zo."

Hoewel ze tot december wel een keer in de week fysiek les mocht volgen, speelde het grootste gedeelte van haar studententijd zich thuis af. "Dat is best wel vervelend. Het vergt veel van je. Ik wil graag hoge cijfers halen, maar het is moeilijk om die motivatie te vinden."

Niet de enige

Gelukkig is er nu een klein beetje licht aan het einde van de tunnel. De Erasmus Universiteit opent vanaf deze week weer deels haar deuren. Voor Maytrie betekent het dat ze een werkgroep in de week fysiek mag volgen. Dat heeft ze vandaag gedaan: "Het was heel leuk. Ik vond het fijn om weer op de campus te zijn en mijn medestudenten te zien. Dan weet je ook weer dat je niet de enige bent die in deze situatie zit."

Als Maytrie naar de campus komt, moet ze zich wel aan een aantal regels houden, zoals anderhalve meter afstand houden en een mondkapje dragen. "Pas als je op een plaats zit, mag je je mondkapje afdoen." Een zelftest doen, is niet verplicht: "Je kunt het doen voor je eigen veiligheid."

Ster advertentie
Ster advertentie