FunX

Oumayma (25) op 'historische' Glamour-cover: "Mode is niet alleen voor geprivilegieerden"

foto: Foto: Instagram: @oumaymaboumeshouli / Glamour
  1. Newschevron right
  2. Oumayma (25) op 'historische' Glamour-cover: "Mode is niet alleen voor geprivilegieerden"

De Glamour, oftewel een van de bekendste modebladen ter wereld, bestaat 15 jaar in Nederland en dat viert het blad met drie prachtige covermodellen van kleur. Het is voor het eerst dat dat gebeurt in een jubileumnummer. Een van die covermodellen is de online creative Oumayma Elboumeshouli (25). Zij beschrijft het als een 'historisch moment' voor de Nederlandse mode-industrie.

Derde peiler

Hoofdredactrice Anke de Jong laat in een verklaring weten dat mode en beauty nog altijd twee belangrijke peilers zijn voor Glamour. Toch is daar in de afgelopen jaren een derde peiler bij gekomen, namelijk opinie.

"We proberen ons bereik in te zetten als een stem. Om zo niet alleen te entertainen, maar ook te informeren, te inspireren en te educaten. Over onderwerpen als geld, power, racisme, body positivity, feminisme en carrière. En altijd met een big smile. Daarom schoten we voor dit nummer drie verschillende covers, die onze drie belangrijke pijlers vertegenwoordigen."

'Oppervlakkige wereld'

Oumayma werkt al zo'n tien jaar keihard aan een carrière in de mode-industrie. In het begin merkte zij vaak dat ze niet werd betrokken bij Nederlandse modecampagnes. Dat zorgde voor veel teleurstelling. Ze besloot uiteindelijk naar Dubai te gaan en werkte daar voor verschillende interessante merken.

Eenmaal teruggekomen in Nederland, werd er anders naar haar gekeken. "Helaas hebben meer mensen daar last van; pas wanneer ze internationale erkenning krijgen, komt de Nederlandse media achter ze aan", laat Oumayma tegenover Glamour weten. "De modewereld is vrij oppervlakkig, vooral door de invloed van social media als TikTok en Instagram." Op Instagram laat Oumayma weten ontzettend trots te zijn om op de cover van Glamour te staan na al het harde werken.

"Ik ben zo vereerd om deel uit te maken van dit historische moment in de Nederlandse mode-industrie; drie gekleurde vrouwen op de cover van een groot modeblad. Ik ben nog steeds sprakeloos. Ik kwam van nergens en vocht mezelf omhoog in deze industrie. Dat zal ik blijven doen totdat representatie er ECHT toe doet!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Niet meer voor de geprivilegieerden'

In Start met Fernando laat Oumayma weten dat ze zich graag omringt met mensen met positieve vibes. Dat zorgde ervoor dat haar drive om succesvol te worden groot bleef. "Ik omring me graag met creatieve mensen die mij inspireren. Ook mijn ouders en broers adviseren mij altijd om mij niets aan te trekken van anderen en voor mijn dromen te gaan. Dat motiveerde me heel erg."

Oumayma is blij om te zien dat de dat ze blij is om te zien dat de modewereld drastisch aan het veranderen is.

"Mode is niet meer voor de geprivilegieerden onder ons, mode is toegankelijk voor iedereen. Het maakt niet uit wat voor achtergrond je hebt. [...] Het is een eer om hieraan te mogen bijdragen door als een van de eersten de weg te openen voor andere meiden. Ik hoop hiermee een inspiratie te zijn voor veel meiden die dit ook willen."

Ster advertentie
Ster advertentie