Naar homepage
FunX

Moet Yolanthe Wesley volgen of andersom?

  1. Newschevron right
  2. Moet Yolanthe Wesley volgen of andersom?
Sportverslaggever Emile Schelvis vertelde in Start dat het gerucht van de transfer van Wesley Sneijder klopt. Sneijder denkt erover na om naar Engeland te vertrekken voor zijn voetbalcarrière. Volgens Schelvis speelt Yolanthe ook een belangrijke rol in de keuze: “Zij heeft commerciële contracten waar ze niet zomaar onderuit kan”.

Discussie
Vervolgens ontstond er een discussie op de redactie waarbij iemand (man) zei: “Yolanthe moet niet zeuren en Wesley gewoon volgen naar Engeland”. Waarop vervolgens iemand (vrouw) reageerde: “Zij heeft toch haar eigen carrière! Je moet rekening met elkaar houden in zo’n geval”. Yolanthe had nog geen carrière toen ze Wesley leerde kennen, je zou kunnen zeggen dat ze haar contracten in Italië aan hem te danken heeft. Natuurlijk kan Yolanthe gewoon tussen Engeland en Italië heen en weer vliegen voor haar verplichtingen, dus dat is de discussie niet.

Kostwinner
Het gaat hier om het verschil tussen man en vrouw in het algemeen. Steeds meer vrouwen werken, toch is de man in de meeste gevallen nog kostwinner. Als ze allebei evenveel verdienen, dan wordt het ‘raar’ gevonden als een man zijn carrière opgeeft voor zijn vrouw, terwijl het andersom ‘gewoon’ is.

Beschermer
Mannen worden nu eenmaal gezien als ‘beschermer van de familie’. Sterker, als ze die rol niet kunnen vervullen, worden ze depressief! Maar een vrouw kan toch net zo goed voor haar familie zorgen?

In 2010 'volgde' Yolanthe Wesley naar het WK Voetbal in Zuid-AdfrikaSter advertentie
Ster advertentie