FunX

Inspirerend toespreken met Het Speechboekje

  1. Newschevron right
  2. Inspirerend toespreken met Het Speechboekje
Huib Hudig schreef honderden speeches voor bekende politici als Mark Rutte, Rita Verdonk en Piet-Hein Donner. Op 13 april bracht hij 'Het Speechboekje' uit, waar hij in tien eenvoudige stappen vertelt hoe je een inspirerende en hartstochtelijke toespraak houdt.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/interviews/HuibSpreek3.mp3{/audio}

De timing van Huib Hudig's bezoek was erg goed, aangezien het kabinet maandagavond al op het punt stond te vallen. In het beruchte kruisverhoor deed Huib een aantal opmerkelijke uitspraken. Zo vertelde hij Fernando dat hij het leukst samengewerkt heeft met Donner. De Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney kan wat hem betreft wel wat hulp gebruiken. Obama ziet hij als een goed voorbeeld van hoe het wel moet. Vooral op het gebied van timing noemt hij de Amerikaanse president erg sterk.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/interviews/HuibSpreek2.mp3{/audio}

Do's & don'ts

Huib Hudig besprak met Fernando ook over goede en slechte speeches. Zo vindt hij de Gouden Kalf-speech van Nasrdin Dchar briljant. "De vraag bij een speech is hoe je het inspirerend kan maken."

{audio}http://download.omroep.nl/funx/interviews/HuibSpreek4.mp3{/audio}

De speech van Republikein Phil Davison is een duidelijke don't voor Huib Hudig. "Eigenlijk klopt het hele verhaal, maar de manier waarop hij het presenteert klopt van geen kant. Het is toch wel belangrijk hoe je het presenteert."

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/pKBcvsByt6M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie