FunX

Monica Geuze laat zich 12 uur lang opsluiten in strijd tegen kinderprostitutie

foto: YouTube: Free a Girl
  1. Newschevron right
  2. Monica Geuze laat zich 12 uur lang opsluiten in strijd tegen kinderprostitutie

Volgens Free A Girl worden er wereldwijd meer dan twee miljoen kinderen uitgebuit in de gedwongen prostitutie. Heftig! Daarom organiseert deze organisatie voor de negende keer Lock Me Up. Op locaties door heel Nederland laten freedom fighters zich twaalf uur lang opsluiten in kleine hokjes die symbool staan voor de bordelen. Hiermee halen ze geld op om deze vreselijke situaties wereldwijd te kunnen stoppen. Monica Geuze is een van de ambassadeurs die vandaag opgesloten zit. In Turn Up! vertelde ze hoe dat gaat:

"Ik kan over twaalf uur weer gaan en staan waar ik wil. Dat komt niet eens in de buurt van wat die meisjes dagelijks meemaken."

moedergevoelens

Monica vertelt Vanessa dat dit soort onderwerpen haar sinds de geboorte van haar dochtertje Zara-Lizzy vorig jaar sneller weten te raken. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken toen Free A Girl haar benaderde om ambassadeur te worden. Het streefbedrag van de totale actie ligt op een miljoen euro en inmiddels staat de teller al op meer dan €420.000. Donateurs zowel bij de hokjes als via de website geld doneren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie