logo
FunX

Persbericht: Jongerenradio FunX fors gegroeid

  1. Newschevron right
  2. Persbericht: Jongerenradio FunX fors gegroeid
Opmars nu ook in de leeftijdsgroep 25-35 jaar.

FunX is verder gegroeid in de Randstad en heeft daarmee de koppositie onder jongeren (15-25 jaar) verder uitgebouwd naar een dagbereik van 28%. Zo blijkt uit grootschalig bereiksonderzoek, uitgevoerd door INTERVIEW-NSS in september-oktober 2005. Ten opzichte van dit voorjaar is het dagbereik onder stadsjongeren in de leeftijd 25-34 jaar gestegen van 8,5 % naar 12,5 %. Daarmee is Sky Radio van de 2e plaats verdreven. FunX moet in deze groep alleen Radio 538 nog voor zich laten.

De winst van de jongerenzender is vooral toe te schrijven aan de forse toename van de naamsbekendheid in de stadsregio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Voor jongeren onder de 35 jaar is de spontane naamsbekendheid van FunX nu hoger dan die van gevestigde zenders als Veronica en 3FM.

"Het onderzoek laat zien dat onze positie verder is versterkt en dat we als jonge organisatie de groei van FunX goed hebben kunnen bijbenen", aldus programmadirecteur Mezen Dannawi. "Dit is de zoveelste bevestiging van het succes van FunX in de Randstad. We zijn ervan overtuigd dat FunX ook veel potentie heeft in andere grote steden als Eindhoven, Arnhem en Groningen. Aan onze internetstatistieken zien we toenemende belangstelling voor FunX uit het hele land. Achter de schermen werken we samen met BNN hard aan uitbreiding naar andere stadsregio".

Over de vorige maand gelanceerde FunX supported by BNN-editie, bedoeld voor luisteraars buiten de Randstad, zijn nog geen bereikscijfers beschikbaar. Deze editie wordt doorgegeven op kabelnetten, satelliet en internet. Hoge verwachtingen heeft Dannawi hier nog niet van: "We zien in het onderzoek dat je jongeren toch vooral via de ether bereikt, hoewel ook het luisteren via internet fors aan het groeien is, vooral onder onze jongste luistergroep". Inmiddels luistert 16 % van de jongeren in de leeftijd 15-25 jaar via het internet naar z¡¦n favoriete radiostations; in 2004 was dat nog 6%.

FunX gaat de luisteraars de komende weken, bij wijze van bedankje, trakteren op concerten van typische FunX-artiesten zoals Magic System (Melkweg A'dam, Tivoli Utrecht), Akon (Nighttown, R'dam) en de Berberse topartiest Mimoun Rafroua (Paradiso A'dam).

Het luisteronderzoek is, evenals in maart 2005, in opdracht van FunX uitgevoerd door onderzoeksbureau INTERVIEW-NSS. Bijna tweeduizend jongeren in de leeftijd 15 tot 35 jaar uit de stadsregio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn face-to-face ondervraagd over hun luistergedrag. De steekproef is na weging representatief voor de jongerenpopulatie in de grote steden op leeftijd, geslacht, opleiding en culturele achtergrond.

Ster advertentie
Ster advertentie