FunX

Aya bouwt aan weeshuis in Kenia: "Als klein meisje was dit al mijn grote droom"

foto: Privébeeld
  1. Newschevron right
  2. Aya bouwt aan weeshuis in Kenia: "Als klein meisje was dit al mijn grote droom"

Je bent het inmiddels wel gewend: het is Good Vibes Only Friday, dus het is tijd voor een inspirerend verhaal voordat je het weekend ingaat! Dit keer het verhaal van Aya. Deze powerchick en real-life superheldin bouwde eerder al roze waterputten in Afrika en is nu weer bezig met een mooi project, namelijk het bouwen van een weeshuis in Kenia. Ze vertelde er meer over in Start met Fernando.

Foundation

Aya lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte waardoor haar lichaam geen vet in energie kan omzetten. Door de ziekte breken haar spieren af en geven haar organen het soms op. Toch weerhoudt dat haar er niet van om goede dingen te doen voor haar medemens. Ze startte haar foundation Eyaa Cares met maar één belangrijk doel: mensen helpen die het nodig hebben. Zo organiseert Aya onder andere verwendagen voor gepeste jongeren en bouwde ze al roze waterputten in landen als Burundi, Senegal en Sierra Leone. Maar daar blijft het niet bij! Ook doet ze boodschappen voor gezinnen die het niet breed hebben en zamelde zij spullen in voor het ziekenhuis in Marokko waar zij behandeld werd.

Grote droom

Een van haar grote dromen die Aya nog in vervulling wil laten gaan, is het openen van een weeshuis. Dat was vanaf jongs af aan altijd haar grote droom. Ondanks het negatieve advies van haar artsen, besloot zij toch haar grote droom na te jagen. Zo wordt haar volgende project het bouwen van een weeshuis in Kenia. "De artsen vertelden mij dat het niet verstandig is om naar Afrika te gaan door mijn ziekte. Mijn droom ging daardoor kapot, maar toen dacht ik: 'Waarom wachten tot later? Laten we het gewoon doen.' Toen ben ik begonnen met contacten leggen en heb ik een plan gemaakt. [...] Het is belangrijk dat je de goede contacten hebt om alles zo goed mogelijk te laten lukken."

Geld inzamelen

Wat betreft het inzamelen van geld, probeert Aya altijd zo transparant mogelijk te blijven voor haar donateurs. Op die manier heeft ze een vertrouwensband gecreëerd met hen.

"Het is prachtig. Laatst kwam iemand naar mij toe waarvan zijn vader was overleden. Hij zei: 'Ik wil het spaargeld van mijn vader graag aan iets goed uitgeven, doe er maar wat mee.' Zulke dingen raken mij. Het is tegenwoordig heel moeilijk, omdat er door verschillende instanties veel wordt weggesnoept. Daardoor is het vertrouwen geschaad en dat begrijp ik heel goed. Daarom deel ik alles met mijn volgers, want ik vind het gewoon superfijn als mensen je vertrouwen. Dat moet je ook zeker niet schaden."

Helpen?

Wil je ook jouw steentje bijdragen? Check de Instagrampagina @eyaacaress en check hoe jij kunt helpen!

Ster advertentie
Ster advertentie