FunX

F1rstman geeft voorproefje van Pakistaanse remix 'Round & Round'

  1. Newschevron right
  2. F1rstman geeft voorproefje van Pakistaanse remix 'Round & Round'

F1rstman, de man die zingt over booties die round & round gaan, brengt nu zelf zijn muziek de wereld rond! De MC heeft een nieuwe deal gesloten met platenmaatschappij Sony voor in ieder geval vijf singles. Samenwerkingen in Engeland, Amerika én in de Bollywoodscene staan al op de plank. Dat vertelde hij woensdag in Morad & Shay.

Extra masala

De Hagenaar gaat gebruik maken van zijn Pakistaanse afkomst en muziek uitbrengen in het Engels, Pakistaans en Hindi.

"De F1rstman sound is eigenlijk al een beetje een mix van dancehall/Arabisch/Bollywood. Die lijn gaan we wel voorttrekken, alleen wel met een extra vleugje Bollywood-masala of een extra vleugje Engelse, American vibes."

Aan Morad en Shay gaf hij woensdagavond live een primeur over hoe zijn vernieuwde sound gaat klinken in een korte Pakistaanse remix van Round & Round.

(4:30)

taboes

De kans dat Nederland F1rstman binnenkort kwijt is, is gelukkig niet zo groot.

"Ik heb nooit iets gehad met de Bollywoodscene. Ik vond het mooie muziek om naar te luisteren, maar had niet de behoefte om te gaan bemoeien. Maar nu zie ik dat daar ook nieuwe stromingen ontstaan en dat er nog weinig taboes zijn. Daarom voel ik mij nu uitgedaagd om mij daarin te gaan mengen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het FunX nieuws? Stuur dan een WhatsApp'je met FUNX AAN naar 06 22 97 48 23. En meld je aan voor onze updates!

Ster advertentie
Ster advertentie