FunX

Lloyd de Meza organiseert benefietavond om zoektocht naar verdwenen neef te bekostigen

  1. Newschevron right
  2. Lloyd de Meza organiseert benefietavond om zoektocht naar verdwenen neef te bekostigen

Lloyd de Meza's neef Donovan van Embricqs (40) en technicus Ryatno Kertodikromo (38) verdwenen op 23 mei in Suriname. Ze vlogen op dat moment met de helikopter over een jungleachtig gebied dat groter is dan Nederland. De zanger van Arnhemsgewijs vertelde vanochtend in Start dat de Surinaamse regering niets doet en daarom wil hij een reddingsactie op touw zetten. Om dat te bekostigen organiseert hij 30 juni een benefietavond in de Amsterdamse club Panama met optredens van onder andere Re-Play, Kayente, Joggo, Arnhemsgewijs en DJ Franck.

LIEVE VRIENDEN,Er is geen event waar ik bij betrokken ben wat me zo aan het hart gaat als deze...3 van mijn...

Posted by Monique Young on vrijdag 26 juni 2015

Met verrekijkers uit vliegtuig

Op dit moment wordt er volgens Lloyd de Meza al gezocht naar Don en Noy, maar met hele beperkte middelen: "Ze zoeken over een gebied dat twintig keer zo groot als Nederland. De bomen zijn 30 á 40 meter hoog en zij zoeken vanuit een vliegtuig met verrekijkers." Lloyd wil de experts van Stichting Simpar naar Suriname te sturen, omdat zij volgens hem de juiste expertise en apparatuur hebben om Don en Noy te vinden.

Slecht weer

De verdwenen Donovan en Ryatno vervoerden stembussen en kabinetsleden met de helikopter naar het binnenland van Suriname: "Onderweg terug van het binnenland naar Paramaribo zijn ze het contact met de torens verloren door het slechte weer. Ze moeten ergens geland of neergedaald zijn, maar niemand weet hoe dat is gegaan," zei Vince Rooi, de zwager van Donovan, vanochtend in Start.

Ster advertentie
Ster advertentie