FunX

Stop de photoshop!

  1. Newschevron right
  2. Stop de photoshop!
Eens in de zoveel tijd komt de discussie weer naar boven drijven: waarom wordt er zoveel gefotoshopt in vrouwenbladen? Fotomodellen die zóver geshopt worden dat het lichaam niet meer in proportie is. Of BN’ers die op de voorpagina van een modeblad staan en om die reden twee keer zo dun worden gemaakt door de computer. Waarom doen vrouwen elkaar dit aan?

Tegelijkertijd roept de modewereld dat de tijd van superdunne modellen echt voorbij is. Dan geef je toch het verkeerde signaal? Neem de Nederlandse Cosmopolitan van deze maand, met op de voorpagina Nikki PLessen. De hoofdredacteur tweet enthousiast over de cover:

Vervolgens de reactie van Plessen:


Raar toch? Nikki Plessen heeft een prachtig lijf. ‘Dun’ zou je zeggen in de volksmond. Waarom moet zelfs zíj nog gefotoshopt worden?

De Britse Grazia fotoshopte Kate Middelton’s taille naar een wespenformaat. Waarom moet haar lichaam nóg dunner gemaakt worden? Zie hier de foto’s voor en na de bewerking..

Het beeld van hoe een vrouw er uit zou moeten zien wordt steeds extremer. En het gekke is: vrouwen doen het elkaar aan! Mannen zeggen altijd dat ze van “wat vollere” vrouwen houden. Vrouwen maken elkaar gek! Stop de fotoshop!



Ster advertentie
Ster advertentie