FunX

Lisa fotografeerde jonge Kylie Jenner-dubbelgangers

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Lisa fotografeerde jonge Kylie Jenner-dubbelgangers

Kylie Jenner is voor veel meisjes een voorbeeld. Niet alleen omdat ze door Forbes tot jongste selfmade miljardair ooit is uitgeroepen, maar vooral om haar kenmerkende look. Haar curvy lichaam, dikke lippen en volle bos haren zijn voor veel meiden een inspiratiebron.

Lisa Wals vond dat erg fascinerend en besloot voor haar afstudeerproject aan de Willem de Kooning Academie een fotoreportage te maken van vrouwen die graag op Kylie willen lijken.

Kylie-pakket

Toen Lisa onderzoek ging doen voor haar afstudeerproject, kwam ze erachter dat de 'Kylie-trend' ook bij cosmetische klinieken niet onopgemerkt is gebleven. Verschillende klinieken bieden tegenwoordig een speciaal pakket aan waarmee je op Kylie Jenner - of haar zussen Kim en Kendall - kunt lijken. "Je kunt dan fillers krijgen in je lippen en in je kin", vertelt Lisa. "Dat fascineerde mij. Je kunt nu je uiterlijk helemaal afstemmen op dat van je idool."

Schoonheidsideaal

Lisa vertelt dat ze altijd al gefascineerd is geweest over het schoonheidsideaal. Als fotograaf werkt ze zelf veel met artiesten en die lieten haar vaak foto's zien van Kylie Jenner. "Ze zeiden dan: 'Kijk wat een mooie meid!' Het enige dat er dan door me heen ging, was dat het niet realistisch is wat we zien op die foto's."

Compliment

Zo kwam ze op het idee om een fotoreportage te maken over Kylie Jenner-look-alikes. Ze ging op social media op zoek naar meiden die in haar ogen erg op Kylie leken en besloot ze te benaderen. Dat vond ze best spannend, want ze wist niet hoe de vrouwen daarop zouden reageren. "Maar ze zagen het als een compliment."

Zes vrouwen

Uiteindelijk fotografeerde ze zes vrouwen, waaronder Ayleen van Temptation Island, Cheyenne van Dream School en Merel van Temptation Island Vips. Ze trok hen dezelfde jurk aan en fotografeerde de meiden in dezelfde pose als een bekende foto van Kylie Jenner.

Identiteit verliezen

Met de fotoreportage wil Lisa zeker niet zeggen dat je niet aan fillers of botox moet doen. Ze duidt alleen op de Kylie-trend die er nu heerst. "Ben je onzeker over iets, dan kun je er wel wat aan doen", zegt Lisa, "maar ga niet meedoen met een trend die over een paar jaar voorbij is. Daardoor verlies je je eigen identiteit en ga je op elkaar lijken."

Volkskrant

Lisa's foto's zijn inmiddels gepubliceerd in De Volkskrant. Daar vertellen de modellen ook openlijk over hun kijk op plastische chirurgie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie