FunX

CritiX: ‘Twee lesbische moeders moet kunnen’

  1. Newschevron right
  2. CritiX: ‘Twee lesbische moeders moet kunnen’
Het was even lastig voor lesbische stellen die een kind kregen, want tot nu toe had alleen de moeder die het kind fysiek op de wereld zette ouder-rechten. Als de mede-moeder die ook wilde, moest ze een peperdure adoptieprocedure starten. De regels worden nu versoepeld, want de Tweede Kamer stemde in met een wetsvoorstel om beide moeders te erkennen als ouder. Wat vind jij daarvan?

Stelling

Op FunX.fm stond de CritiX-stelling: ‘Ook lesbische stellen moeten beide volwaardig ouder kunnen zijn van hun kind’. Ruim 82% van de stemmers was het daarmee ‘eens’.

Reacties

Daniel: Ik zie geen enkele reden om dit niet te doen. Ben blij met het besluit!
Jessica: Ik vindt ieder mens gelijk. Ze hebben hetzelfde gevoel. Als ik van een man kan houden, waarom vrouwen niet van elkaar? We leven in een maatschappij waar homoseksualiteit al bekend is. Je mag de wensen of keuzes van een mens niet verbieden! Ik vind dat iedereen dat zelf mag bepalen.
Nadia: Ja waarom niet? Het kind zal in ieder geval twee ouders hebben die van hem/haar houden.
Ashwin: Ik heb niks tegen dat soort mensen, maar een kind hebben gaat best drama worden. Sowieso gaat die gepest worden, maar verbieden gaat te ver.
Mylène: Eens. Een ieder die goed voor zijn of haar kinderen kan zorgen zou een volwaardig ouder moeten kunnen zijn.

CritiX

Q-Bah sprak in CritiX met Tanja Ineke,voorzitter van COC Nederland (de Nederlandse belangenvereniging voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders).

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F65632192&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie