FunX

Arie Boomsma: "Maakt roem gelukkig?"

  1. Newschevron right
  2. Arie Boomsma: "Maakt roem gelukkig?"
Als je een jongere vraagt wat ze later willen worden, dan is het vaak beroemd. Arie Boomsma probeert in zijn boek Roem te verklaren waarom mensen zo veel aandacht en bevestiging willen en vertelde daar gisteren meer over in Fresh 'n Up. "Als je bijvoorbeeld kijkt op Twitter op Facebook, hoe meer reacties en likes je verzameld, hoe beter je je voelt. Ik denk dat het daar begint bij roem," aldus de presentator.

Beroemd

Volgens Arie is het beroemd willen worden ook het gevolg van talentenprogramma's en andere mogelijkheden waardoor de drempel verlaagd is om jezelf beroemd te maken. "Daarom is het nu ineens een streven geworden om beroemd te worden in plaats van iets te doen wat je leuk vindt."

Eerst jij

Arie is vaak bezig geweest met wat anderen van hem denken. Dat probeert hij in zijn boek Roem te koppelen aan bijvoorbeeld Twitter en Facebook. De presentator gelooft dat we heel veel dingen alleen post omdat anderen daar iets van vinden. "Terwijl de eerste vraag altijd aan jezelf zou moet zijn. Waarom doe ik dit? Is dit goed voor me? Vind ik dit leuk?"

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F55711422&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie