Naar homepage
FunX

Donaties voor hulp in Suriname via SU4SU: hoe en wat?

foto: Su4Sufoto: Su4Su
  1. Newschevron right
  2. Donaties voor hulp in Suriname via SU4SU: hoe en wat?

In Suriname is een medische crisis aan de gang en op de intensive care geldt code zwart. Om de crisis te kunnen controleren is er speciale apparatuur nodig, beschermmateriaal voor artsen en speciale afdelingen om besmette patiënten te kunnen behandelen zonder dat zij andere patiënten in gevaar brengen. Daarom zijn donaties hard nodig.

Over Su4Su

Su4Su is een nonprofitorganisatie die ervoor wil zorgen dat er in Suriname voldoende middelen en medische krachten zijn om de COVID-19-situatie in de ziekenhuizen onder controle te krijgen. Zij hebben een COVID-19 Support Fund opgezet om financiële steun te verlenen aan de lokale zorginstellingen. Dit initiatief is afkomstig van drie lokale bedrijven, namelijk Staatsolie, Fernandes Concern Beheer en Surinam Plastics Manufacturing.

Coördinatie en controle

De algehele coördinatie van de opvang en behandeling van coronapatiënten ligt bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een team van specialisten onderzoekt wat de landelijke behoefte is en stelt op basis hiervan een lijst samen. De donaties worden gebruikt om de benodigde materialen te bestellen.

Het beheer en de controle van de in het fonds ondergebrachte middelen, ligt bij de VSB (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven). Elke maand wordt er aan alle partijen gerapporteerd waar de gelden voor gebruikt zijn. Een extra controle wordt uitgevoerd door het accountantskantoor Lakhisaran & Partners N.V.

Donaties

Wil je een steentje bijdragen?

Doneer nu!

Ster advertentie
Ster advertentie