FunX

Dilemma: Wat doe je als je vriend(in) dik is geworden tijdens jullie relatie?

  1. Newschevron right
  2. Dilemma: Wat doe je als je vriend(in) dik is geworden tijdens jullie relatie?

Iedereen kent het cliché: het innerlijk is veel belangrijker dan het uiterlijk. Maar stel nu dat je verliefd bent geworden op een meisje met een goed lichaam. Naarmate de relatie vordert, wordt ze steeds steviger. Kun je daar dan iets van zeggen of ben je dan gewoon een oppervlakkige klootzak?

Twintig kilo erbij

Een vriend van Fernando deelde zijn dilemma tijdens Start. Hij heeft nu drie jaar een relatie, maar zijn vriendin is inmiddels twintig kilo aangekomen. Ze is in het laatste anderhalf jaar van maat 38 naar maat 44 gegaan. ''Ik hou veel van haar, maar ze ziet er niet meer uit zoals toen ik verliefd op haar werd.'' Kan hij hier iets van zeggen of moet hij zijn mond houden?

Naar de gym

Fernando schakelde de hulp in van de FunX-luisteraars. Er kwamen veel reacties, maar de meesten waren het er wel over eens. Als je het zegt, zeg het dan subtiel! Of nodig haar uit om samen naar de gym te gaan!

Zelf aankomen

Albert begrijpt wel dat je moeite kan hebben met een ander uiterlijk, maar je kan het eigenlijk niet maken om daar kritiek op te hebben: ''Ik begrijp het wel, maar eigenlijk is dit echt bot. Je kunt het niet maken. Indirect zeg je: ik ben verliefd geworden op je lichaam, niet op je karakter. Ik zou het indirect zeggen, of voorstellen om naar de sportschool te gaan.'' Raph doet daar nog een schepje bovenop: ''Je moet gewoon zelf aankomen. En dan zeggen: 'Kom, we gaan samen diëten en sporten'.''

Niet lekker in je vel

Jan vindt dat je hoe dan ook eerlijk moet zijn tegen je vriendin: ''Een relatie waar geen sprake is van eerlijke communicatie zal op den duur falen. Verpak het mooi en vertel het eerlijk. Of houd het voor je en zie je relatie kapotgaan.'' Cecile benadrukt dat je niet te hard kunt zijn in dit soort situaties. Er kan namelijk veel meer achter zitten dan je denkt: ''Het is een heel gevoelig onderwerp voor vrouwen. Je kunt ook vragen of het wel goed met haar gaat. Die kilo's kunnen er wel vanaf, maar misschien zit ze gewoon niet lekker in haar vel.''

Ster advertentie
Ster advertentie