FunX

Datingdilemma: Hoe maak je een relatie officieel?

  1. Newschevron right
  2. Datingdilemma: Hoe maak je een relatie officieel?

"Durf te zeggen wat je nodig hebt, durf weg te lopen en niet alles geven en daar niks tegenover te stellen." Dat is wat Tom Gorny, van Masterflirt, als advies heeft gegeven aan FunX-luisteraar Zoë. Ze belde Dyantha namelijk met een datingdilemma dat uitgebreid werd besproken in Start.

de situatie

Zoë date inmiddels drie maanden met een jongen die ze heel leuk vindt. Hoewel ze elkaar nog geen vriend en vriendin noemen, doen ze in principe veel dingen die je ook in een relatie doet. Zo houden de twee bijvoorbeeld openlijk elkaars hand vast, gaan samen uit, samen naar de bios en kennen elkaars vrienden.

Volgens Tom weet een man na de eerste paar dates wel of het iets serieus kan worden. Naast de flirtcoach was ook Miss Kitty van de talkshow Our Voice bij Dyantha in de studio om advies te geven. Zij gaf aan dat er geen vaste manier is om hiermee om te gaan.

"De één vindt drie maanden lang en voor de ander kan het misschien net te kort zijn. Nog een ding is dat het uitspreken dat je steady met iemand wil gaan, de dynamiek misschien kan veranderen." Haar advies is dan ook om in ieder geval te uiten wat je gevoel is bij de relatie.

niks eisen

Ondanks dat iedereen anders hiermee dealt, zijn zowel Tom als Kitty het erover eens dat je niet per se een officiële relatie moet eisen, maar dat je in ieder geval wel direct moet zijn over je gevoel erbij.


Ster advertentie
Ster advertentie