FunX

Unicum Brass: "Je moet de concurrentie afmaken toch?"

  1. Newschevron right
  2. Unicum Brass: "Je moet de concurrentie afmaken toch?"
Zoals elk jaar vindt aan de vooravond van het Zomercarnaval de finale van de Fernandes Battle Of Drums presented by FunX plaats en FunX is er natuurlijk bij! Vier brassbands gaan 29 juli op de Coolsingel de strijd aan om de titel Beste Brassband 2011.

Voordat het zover is laten we je kennis maken met de vier finalisten: Unicum Brass, The Legendairs, NG Brass and Faya Rhythm Brassband. FunX is aanwezig bij de trainingen en spreekt de leiders over hun brassband. Vanaf 4 juli is er elke maandag is om 15.00 een finalisten filmpje te zien op FunX.fm.

Unicum Brass is de eerste groep die voor de camera's vertelt waarom ze de titel Beste Brassband 2011 verdienen. Leandro is de leider van de brassband die vorig jaar tweede werd tijdens de Fernandes Battle Of Drums presented by FunX. De Rotterdammers trainen hard voor de tien minuten waarin ze op 29 juli hun kunsten gaan vertonen. Het probleem is dat ze niet altijd met z'n allen tegelijk kunnen trainen. "Daardoor loop je soms achter. Da's het enige echte stressmoment."

Over concurrentie maakt de leider van Unicum Brass zich niet druk. "Iedereen is concurrentie, maar je moet die concurrentie gewoon afmaken toch?" Leandro let niet op andere bands, omdat hij het belangrijk vinden om met een eigen stijl te komen. "Je moet het gewoon goed neerzetten, zodat het goed uitpakt!"

Battle Of Drums presented by FunX: Unicum Brass
Ster advertentie
Ster advertentie