FunX

"Ik was 18 toen ik mijn 13-jarige vriendin leerde kennen"

  1. Newschevron right
  2. "Ik was 18 toen ik mijn 13-jarige vriendin leerde kennen"

De nu 28-jarige Ronald leerde zijn vriendin kennen toen ze 13 was. "We scheelden toen vijf jaar, maar zo'n groot leeftijdsverschil onder de twintig jaar, vond ik echt te ver gaan." Ronald verbrak de relatie meteen toen hij achter haar leeftijd kwam, maar jaren later vonden de twee elkaar weer terug.

Gedoemd

Met zijn liefdesverhaal reageerde Ronald op de Critix-stelling: 'Een relatie met een leeftijdsverschil van 10 jaar is gedoemd te mislukken'. Liz en Banny schelen elf jaar en schoven aan in de FunX-studio. Volgens Liz draait een goede relatie namelijk niet om leeftijd van het stel, maar om volwassenheid.

De meeste FunX-luisteraars en Facebook-reageerders waren het met Liz en Ronald eens. Op Facebook bewezen stelletjes dat met een leeftijdsverschil van 10 tot zelfs 27 jaar. Maar dit alles gold volgens de meesten wel pas na je twintigste.

Geen angst

Relatie-expert Jean-Pierre van de Ven denkt echter dat we ons helemaal niet moeten bezighouden met leeftijdsverschil in een relatie.

"Je kunt je laten leiden door angst. Maar je kunt ook denken 'we hebben tien hele leuke jaren, waarin ik er fantastisch uitzie en hij/zij ook en lang leve de lol. En over tien jaar zien we wel weer verder'. Die onbevangenheid kan ik iedereen aanraden."

Ster advertentie
Ster advertentie