FunX

'Cocaïne producerende spruitjes mogelijk'

  1. Newschevron right
  2. 'Cocaïne producerende spruitjes mogelijk'
Muizen met oren op hun rug, geiten die spinnenzijde produceren en lichtgevende muizen zijn maar een paar onderwerpen waar schrijver en wetenschapsjournalist Bart Braun over heeft geschreven in zijn boek Nieuwe Dieren. En het meest opmerkelijke is zijn theorie over cocaplanten. "Ik denk dat het mogelijk moet zijn om de genen uit een cocaplant in te kunnen bouwen in een andere plant. Je zou een paar biotechnologen aan het werk kunnen zetten om een cocaïne producerende spruitjesplant te verzinnen", zei de schrijver vanochtend in Start.

Wat de weegschaal niet vertelt
Naast het schrijven van zijn boek Nieuwe Dieren, is Bart ook bekend van zijn reeds uitgebrachte boek Wat de Weegschaal Niet Vertelt. Dit boek is geschreven uit eigen motief. De schrijver had met overgewicht te maken en moest naar een diëtiste. "Ik woog net geen 90 kilo," vertelde de schrijver on air. "Ik moest van mijn diëtiste letten op alle voedsel met verzadigd vet" voegde Braun er aan toe.

Tijdens de afspraken die volgden kreeg Bart allemaal bijzondere vragen omtrent voeding die de diëtiste niet kon beantwoorden. Is water daadwerkelijk gezond? Word je dik van fruit eten? Uiteindelijk besloot de wetenschapsjournalist zelf op zoek te gaan naar antwoorden. Zijn bevindingen zijn allemaal te vinden in het boek Wat de Weegschaal Niet Vertelt.

Beluister hieronder een aantal mythes over voeding.
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F49556919&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Buitenaardse wezens
Momenteel is de schrijver bezig met zijn derde boek: Buitenaards Leven. Dit boek komt volgens Bart hopelijk volgend jaar uit. Volgens hem zijn er binnen 30 jaar echt aanwijzingen dat er ergens op een andere planeet levende wezens zijn."Niet levende wezens die praten en boodschappen naar ons proberen te verzenden en ruimteschepen bouwen, maar planten jah", maakte de schrijver duidelijk.
Ster advertentie
Ster advertentie