FunX

Fatima: Geen tweede keer Expeditie Robinson

  1. Newschevron right
  2. Fatima: Geen tweede keer Expeditie Robinson
Fatima Moreira de Melo heeft Expeditie Robinson gewonnen, maar ze zal geen tweede keer meer meedoen. "Eén keer is oké, dan haal je er iets uit. Het is een bewustwordingsproces en je hoopt dat je dan dingen leert. Maar ik hoef dat niet nog een keer."

Superzwaar

Volgens de topsporter was het superzwaar, maar zien kijkers dat niet. "Je ziet niet dat we de hele tijd kokosnoten hakken. Iedere dag is een ritueel van hout zoeken, vuur maken, de pannen schoonmaken. Dat zie je allemaal niet, omdat er genoeg anders te zien was." Zo vertelt Fatima ook dat ze iedere dag wakker werden met steeds meer vlooienbeten en muggenbeten. "Je krabde je eerst open en dan ging je de zee in zodat het ging prikken. 's Nachts slaap je slecht, want je slaapt op het zand dat knetterhard is. En het is superkoud."

Kritiek

Fatima over lijken om Expeditie Robinson te winnen en dat leverde haar flink wat kritiek op. Daar kan ze zich niet in vinden: "Ik ben uit topsport en poker gewend dat je de mens en de speler van elkaar scheidt. Als ik tegen Argentinië speelde, dan kon ik ze wel vermoorden in het veld. Maar na de wedstrijd gingen we met elkaar dansen en thee drinken." Ze begrijpt dat ongetrainde kijkers dat niet snappen, maar wijst op de Amerikaanse versie waarin ze al jaren met complotten en allianties werken.

Prijzengeld

De 50.000 euro die ze gewonnen heeft bij Expeditie Robinson gaat haar eigen spaarrekening op. "Ik heb geen vaste baan zoals jij, dus ik moet gewoon voor mijn pensioen sparen." Fatima pokert ook, maar zelfs dat is niet genoeg. "Dat gaat met ups en downs, ik leer steeds meer, maar ik kan nog veel meer leren."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F72065744"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie