FunX

Allochtoon For Life!

  1. Newschevron right
  2. Allochtoon For Life!
Deze week is het dan eindelijk zover: de #allochtoon is trending topic op Twitter. Gefeliciteerd! Het begon allemaal vier maanden geleden. Toen werden de allochtonen voor mislukt uitgemaakt, overigens was het een christelijke partij die dat deed. Helaas bleef het hier niet bij. Gisteren kwam het bericht naar buiten dat minister Maxime Verhagen van diezelfde partij onderstreepte dat hij de angst voor de “buitenlandse invloeden wel begreep”. Met die uitspraak wist hij zelfs Geert Wilders te verbazen en dan weet je dat je toch echt vrij ver bent gegaan.


PVV
Het voorstel van de PVV om de definitie van allochtoon te veranderen sloeg even in als een bom. De partij van Geert wil namelijk dat kinderen van tweedegeneratieallochtonen ook nog allochtoon worden genoemd. Dus als het aan de PVV ligt zijn jouw kinderen en voor je het weet ook de kinderen van jouw kinderen allochtoon. Deze uitspraak van de PVV heeft ertoe geleid dat #allochtoon vandaag in ieder geval een trending topic is en mensen zijn boooooooos…
Hoe lang nog?
Volgens de gegevens van het CBS is nu ruim de helft van Amsterdammers nu allochtoon en zal de trend zich voortzetten. In 2015 zullen de allochtonen in de meerderheid zijn in de vier grote steden. De toon is gezet en langzamerhand beginnen we gelukkig emotie te voelen. Hoe lang laten we nog toe dat inwoners en volwaardige burgers van Nederland telkens weer geschoffeerd worden?

Ster advertentie
Ster advertentie