FunX

Dam Dutchess: "Die Zweedse pappies zijn niet poppin ofzo"

  1. Newschevron right
  2. Dam Dutchess: "Die Zweedse pappies zijn niet poppin ofzo"
De meiden van Dam Dutchess laten zien dat vrouwelijke rappers ook gewoon kunnen rocken op de mic. Het team, onder andere bestaande uit Feliciana, MC Melodee, D-Luzion, RBBP en Shedney Ruffin, is net terug uit Zweden. De ladies gaven daar een spetterend optreden en werden warm onthaald door het publiek. Volgens hun is het verschil met Nederland dat toeschouwers hier eerst de kat uit de boom kijken als ze je niet kennen.

Vrouwelijke rappers hoeven zich volgens hun in Zwedens niet eerst te bewijzen om geaccepteerd te worden. Maar om nou naar het noorden te verhuizen, gaat hun nou ook weer een stap te ver. "Die Zweedse pappies zijn niet poppin ofzo," grapte één van de Dam Dutchess.
In Zweden hebben ze het podium gedeeld met de groep Femtastic. De Dam Dutchess hebben eerder hun krachten gebundeld met deze 10-ledige formatie met femcees. Ze hebben samen onder de naam FAM hun eerste EP gereleast. Rock With It is de eerste single van FAM FIRST EP. Naast het Engels worden ook Jamaicaans patois en Zweedse verses gedropt. Ben je nieuwsgierig naar het resultaat? Check de clip dan hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie