FunX

Michael Kembel (Directeur Vermogensbeheer Antaurus) is geen graaier

  1. Newschevron right
  2. Michael Kembel (Directeur Vermogensbeheer Antaurus) is geen graaier
Michael Kembel (41) vond het moeilijk om na 10 jaar ABN Amro bij een kleinere bank te gaan werken als directeur Private Banking. Toch nam hij daarna een andere nog gedurfdere beslissing, samen met drie anderen zette hij in 2006 het beleggingsfonds Antaurus op. Op zondag 16 oktober vertelde hij in Hi5 waarom hij die stap zette. Ook nam hij een vacature mee voor sales-medewerker bij Antaurus waarop jij kon solliciteren.

Op gesprek
Na de middelbare school wilde Michael naar de heao, maar omdat hij geen economie in zijn pakket had, werd het de opleiding hts Bedrijfskunde. Hij solliciteerde na zijn studie bij alle 25 bedrijven die in de AEX (Amsterdam Exchange Index) stonden. Michael kreeg 10 reacties, maar mocht maar bij een bedrijf op gesprek komen, de ABN bank. Hij werd afgewezen, maar liet het daar niet bij zitten, dus hij schreef nog een brief die ertoe leidde dat hij toch werd aangenomen voor een traineeship bij de bank.

Eigen bedrijf
Omdat hij meer dynamiek wilde en het contact met klanten miste, verruilde hij zijn goede baan bij ABN Amro voor een baan bij Petercam, een kleine bank. Een eigen onderneming beginnen zat al lange tijd in zijn hoofd, toen Michael een aantal collega’s bij Petercam in vertrouwen nam en voorstelde een bedrijf op te zetten.

Graaien
Dat werd Antaurus Capital Management, waar Michael Managing Partner van is. Daarnaast is hij sinds 2010 ook de Algemeen Directeur van de vermogensbeheerder Antaurus BV. Wat het verschil is tussen deze twee functies, of Michael last heeft van het ‘graaiersimago’van beleggers en waar hij 's nachts wakker van ligt, vertelde hij op zondag 16 oktober in Hi5.

Solliciteren
Antaurus was in de uitzending ook op zoek naar een sales-medewerker Vermogensbeheer. Luisteraar Jordy herkende zichzelf wel in het profiel van de vacature en solliciteerde daarom live in de show bij Michael. Hoe hij het er van af bracht, hoor je hieronder:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201110161700.wma{/wmaremote}



Ster advertentie
Ster advertentie