FunX

CritiX: "Overvaller dood? Risico van het vak!"

  1. Newschevron right
  2. CritiX: "Overvaller dood? Risico van het vak!"
CritiX ging maandag over de zaak in Deurne die Nederland bezighoudt. Juweliersvrouw Marina schoot twee overvallers dood, die haar man probeerden te beroven. Was dat zelfverdediging of gaat het om een koelbloedige moord?

Zarayda gooide de juweliersdiscussie op tafel en zag dat 87% van de mensen het eens waren met de stelling: "Als overvaller doodgeschoten worden, is risico van het vak!"Marokkanen

Appa zegt dat de juwelierszaak om meer draait dan alleen een overval. Hij merkt op dat er wéér met klemtoon wordt gesproken over Marokkanen. "Dit gaat niet meer om een misdaad, maar dit is politiek geworden. (..) Het signaal wat nu wordt afgegeven is dat als je ze niet kunt terugsturen, je ze maar doodschiet."

Verboden wapenbezit

Appa vraagt zich ook ernstig af waarom het motief en verboden wapenbezit niet wordt meegewogen in de zaak: "Ik heb begrepen dat zij eerst thuis was en de overval zag op de beveiligingscamera. Ze heeft blijkbaar niet de politie gebeld, maar een wapen gepakt, naar beneden gegaan en de jongens neergeschoten. Vervolgens wordt ze vrijgesproken. Ik snap zelfverdediging, maar het motief wordt niet meegenomen. En waar is verboden wapenbezit gebleven?"

Gevolg

Er is een kans dat de juweliersvrouw vrijgesproken wordt, maar wat voor uitwerking heeft dat op Nederland? Appa heeft wel een idee: "Dan gaat de volgende juwelier een Marokkaan doodschieten omdat hij zich bedreigd voelde of dacht overvallen te worden. We leven straks in het Wilde Westen. Ook een crimineel heeft rechten in een rechtstaat. Dit gaat nergens meer over."

Ster advertentie
Ster advertentie