FunX

SPOKEN: Raw food

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Raw food
De documentaire Rauwer (opvolger van Rauw) ging tijdens het documentairefestival IDFA in première. Daarin worden Francis Kenter en haar 15-jarige zoon Tom gevolgd door hun leven dat getypeerd wordt door een rauw dieet. Manu ontvangt Francis in de studio samen met Raw Food chef kok Shanour Moens. Er wordt gesproken over de positieve kanten van een rauw dieet en er wordt rauw voedsel gegeten.

Wat had je dan geslacht?!

Aanstaande woensdag vindt in de Thalia Lounge in Rotterdam de derde editie van de talkshow 'Wat had je dan geslacht?!' plaats. Tijdens de debatavond wordt er gesproken over genderongelijkheid in de Nederlandse samenleving. Het verschil tussen mannen en vrouwen aangaande seks, carrière en relaties. Manu spreekt met VN jongerenvertegenwoordiger Zehra Sariaslan, organisator van het debat en vertegenwoordiger van stichting Young Up Cedric Krolis en sociaal psycholoog Barbara Schouten en neemt een voorsprong op het debat.

Duidelijke Taal

In de rubriek Duidelijke Taal gaat Manu terug naar de jeugd van Sevdaliza, die a.s. donderdag haar debuut EP Zwartgoud in de Rotterdamse club Bird releast. "Als je jong bent besef je vaak niet, waar je naar luistert. Pas later kom je er achter hoe goed de teksten vaak zijn en waar het over gaat." Ze legt uit waarom ze voor een samenwerking van Janet Jackson en Q-Tip heeft gekozen.

Spook van de week

Dichter en meervoudig Nederlands kampioen poetryslam Gijs ter Haar is de nieuwe huisdichter van Spoken. Samen met componist Jouke Koning presenteerde hij vorige week het poetische experiment tussen taal en muziek genaamd Niemandsland. Manu gaat met hen beiden in gesprek en als kers op de taart draagt Gijs ter Haar het spook van de week voor.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201211252100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1

Goodie Mob - Soul Food
Dead Prez - Be Healthy
Ol' Dirty Bastard - Shimmy Shimmy Ya
Jah Sun Ft. Lutan Fyah - No Bonez No Blood
MF Doom - Beef Rapp
Sevdaliza - Delftsblauw
Janet Jackson Ft. Q-Tip - Got Till It's Gone (Duidelijke Taal: Sevdaliza)
Rosa Ana - Rauw Vlees
Action Bronson - Brunch
Fantan Mojah - Hungry

Uur 2

Common Ft. Mary J. Blidge - Come Close
The Roots Ft. Monsters Of Folk - Dear God 2.0
Killah Priest - B.I.B.L.E.
Marvin Gaye - Let's Get It On
Gijs Ter Haar & Jouke Koning - Niemandsland
Spook van de week
Gijs Ter Haar & Jouke Koning - Hoe Zij Dit Land Is
Salt 'N Pepa - Let's Talk About Sex
2Pac - Brenda's Got A Baby

Ster advertentie
Ster advertentie