FunX

Studenten beginnen platform Laten We Praten: Anoniem chatten om uit je dip te komen

foto: Shutterstock: foto ter illustratiefoto: Shutterstock: foto ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Studenten beginnen platform Laten We Praten: Anoniem chatten om uit je dip te komen

De clubs zijn dicht, je kan niet meer naar school en eigenlijk kom je niet meer in contact met mensen. Voor studenten is het een extra moeilijke tijd, blijkt uit het onderzoek van vier studenten. Daarom hebben zij het platform Laten We Praten opgezet! Dit is een platform waar studenten met elkaar kunnen chatten over hun problemen! Luc is één van de oprichters en vertelde hier meer over bij Tannaz in 7/11!

laten we praten

Voor elkaar

''Laten We Praten richt zich op studenten die er even doorheen zitten en willen praten'', vertelt Luc. Je wordt niet gekoppeld met een oudere psycholoog, maar met iemand die in hetzelfde schuitje zit, iemand die je begrijpt: een pscyhologiestudent. Met het platform vangen ze eigenlijk twee vliegen in één klap merkt Tannaz op: ''Studenten met problemen kunnen hun ei kwijt en psychologiestudenten krijgen meteen wat praktijkervaring.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verder helpen

''De gesprekken gaan vooral over de impact van corona. Studenten voelen zich steeds vaker eenzaam'', vertelt Luc. Het is niet alleen een plek waar je je hart kan luchten over alle feestjes die je mist. ''De psychologiestudenten stellen vragen waar je echt wat aan hebt. Ze proberen ervoor te zorgen dat je beter inzicht krijgt in jezelf en je op die manier verder te helpen.'' Dus heb je behoefte om even met iemand te praten? Dan kan je van maandag tot donderdag tussen 18:00 en 23:00 en vrijdag van 18:00 tot 21:00 op hun website een chat starten.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie