FunX

Videoserie 'Madser Takkies' geeft jongeren hulp bij het stemmen

foto: Madser Takkiesfoto: Madser Takkies
  1. Newschevron right
  2. Videoserie 'Madser Takkies' geeft jongeren hulp bij het stemmen

Ga jij op 17 maart stemmen? De 23-jarige Berina werkt als jongerenwerker voor het jongerencentrum De Madser en zet op dit moment alles op alles om jongeren te motiveren om hun stem op die datum te laten horen. Dat doet ze onder andere met de nieuwe online serie Madser Takkies, waarbij jongeren kritische vragen stellen aan politici. Berina vertelde er meer over in Jouw Stad.

Jongerenwerker Berina: "Jongeren hebben een duidelijke mening over politiek"

Aanmoediging

Berina merkt als jongerenwerker dat veel jongeren niet de motivatie hebben om te stemmen. Een stukje aanmoediging, dat is wat Berina de jeugd wil geven met de nieuwe serie Madser Takkies. "We hopen dat zij daardoor het belang van stemmen gaan inzien, zodat zij dat op 17 maart gaan doen. Dat is het ideale resultaat. Er is een schreeuw om hulp vanuit de jongeren en het is belangrijk dat de politiek daar ook gehoor aan geeft."

'Ook deel van de maatschappij'

Uit haar ervaringen als jongerenwerker ziet Berina dat jongeren veel interesse hebben in de politiek en er daarnaast een duidelijke mening over hebben. "Maar ze weten niet altijd even goed hoe ze die mening kunnen uiten om zo daadwerkelijk hun stem te laten horen", vertelt Berina. Aangezien jongeren de toekomst zijn, is het volgens Berina zonde als ze niet stemmen. "Ook zij zijn deel van deze maatschappij."

Door jongeren, voor jongeren

Met behulp van Berina werd uiteindelijk de online videoserie Madser Takkies in het leven geroepen, dat helemaal werd opgesteld door jongeren, voor jongeren. Tijdens Madser Takkies krijgen verschillende politici vurige vragen en uiteenlopende dilemma's voorgeschoteld, die jongeren zelf bedacht hebben. "Ze gaven zelf aan de behoefte te hebben om zonder filter vurige vragen te kunnen stellen. Op deze manier kunnen zij zien of hun mening matcht met de politici die zij voor zich hebben. Ze willen meer dan alleen politici op tv horen praten over de programmapunten van hun partij."

Check hieronder de eerste aflevering van Madser Takkies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie