Naar homepage
FunX

Manager van kindermodel Joeke (8): "Ze is niet te jong voor dit werk"

foto: Instagram: @joekeroversfoto: Instagram: @joekerovers
  1. Newschevron right
  2. Manager van kindermodel Joeke (8): "Ze is niet te jong voor dit werk"

Joeke Rovers is een achtjarig meisje die al modellenwerk doet voor grote bedrijven. Veel mensen vinden haar veel te jong of hebben een andere uitgesproken mening over kindermodellen. In 7/11 vertelde haar manager Anthony Vos waarom ze dit werk prima kan doen als achtjarige.

Manager van kindermodel Joeke (8) vertelt waarom ze niet te jong is voor modellenwerk

'Ze geniet van haar jeugd'

Sander vroeg de luisteraars wat hun mening is over kindermodellen. "Een kind van acht is toch te jong om dit werk te doen? Moet ze niet van haar jeugd genieten?", reageerde Maaike. Volgens Anthony ontstaat er vrij snel een verkeerd beeld bij kindermodellen. Zo wordt er vaak gedacht dat zij niet de 'normale' dingen kunnen doen, die een leeftijdsgenootje ook zou doen. "Ze geniet zeker wel van haar jeugd. Daarnaast is ze gewoon ontzettend getalenteerd. Je merkt dat ze enorm veel plezier haalt uit een dag op zo'n set."

Anthony verzekert dat Joeke niet dag in, dag uit aanwezig is bij fotoshoots. "Absoluut niet. Ze is acht jaar en gaat zoals iedere achtjarige naar school. Daarnaast turnt ze ook op heel hoog niveau. Er zijn meerdere dingen waar ze zich mee bezighoudt. Ze heeft gewoon een bijzonder talent en daar heeft ze af en toe een uitje voor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe Doutzen Kroes?

Joeke wordt door velen al gezien als de nieuwe Doutzen Kroes. Is het ook de bedoeling dat Joeke straks als volwassen vrouw wereldwijd bekendstaat als topmodel? "Dat is niet waar we nu naar kijken", zegt Anthony. "Het belangrijkste is dat ze er plezier in blijft houden, daarna zien we wel waar het eindigt."

Anthony vergelijkt het talent van Joeke met het talent van een voetballertje die op jonge leeftijd ongekende dingen laat zien. "Dan wordt er ook niet per se naar de leeftijd gekeken. Er wordt dan gedacht van: het kind is hartstikke jong en moet goed begeleid worden. Zolang het kind het leuk vindt, zal je er als ouder alles aan doen om je kind gelukkig te maken. Het talent spreekt voor zich. De leeftijd maakt het juist bijzonder, omdat je het talent al zo vroeg naar voren ziet komen. In de modellenwereld gaat het vaak om een bepaald schoonheidsbeeld. Ook wordt het gezien als een beroep voor volwassenen. Dat maakt het vaak moeilijker voor mensen om het te accepteren. Maar het gaat echt om het talent, niet alleen om de schoonheid."

'Dollar signs in hun ogen'

Ook luisteraar Mike stuurde een vraag in. Hij denkt dat Joeke's ouders dollar signs in hun ogen hebben. "Als ze een extra zakcentje willen, moeten de ouders lekker zelf een bijbaantje nemen", reageert hij. Dat vindt Anthony een stevige en onterechte uitspraak.

"De ouders doen het voor het kind. Ten eerste omdat ze het leuk vindt, maar daarnaast ook omdat ze iets moois kan opbouwen. Ze doen het niet voor zichzelf. Het geld gaat netjes naar een spaarrekening en het wordt gespaard voor later. Het is absoluut niet voor eigen gebruik van de ouders. Als Joeke ooit beslist om andere dingen te ondernemen, dan is het mooi dat ze op jonge leeftijd al financieel iets moois heeft opgebouwd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie