FunX

Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover

foto: Instagram: @nlvogue
  1. Newschevron right
  2. Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover

Een ode aan de strijdbare generatie die de wereld moet gaan veranderen: dat wordt het nieuwe oktobernummer van Vogue. Een van de coversterren en strijders is de 18-jarige Ibrahim Kayal. In 2015 vluchtte hij uit Syrië en maakte hij per boot de oversteek van Turkije naar Griekenland. Tijdens die reis werd Ibrahim geconfronteerd met zijn grootste angst, want hij kon namelijk niet zwemmen. Inmiddels zijn we vijf jaar later en heeft Ibrahim zijn grootste angst overwonnen. Zo werkt hij nu zelfs in een zwembad! Ibrahim vertelde er meer over in Start met Fernando.

Angst overwinnen

"Het was een van de engste momenten van mijn leven. Ik keek onder de boot en dacht: 'Oh mijn God, kijk hoe diep het is'. Ik was bang dat ik er niet levend uit zou komen." Op die manier beleefde Ibrahim in 2015 zijn angstaanjagende bootoversteek tussen Turkije en Griekenland. Het was voor hem de eerste keer dat hij op een boot stapte. "Daardoor leerde ik dat ik mijn angsten moest overwinnen. Het leven is niet makkelijk."

Van angst naar passie

Zijn angsten overwinnen heeft Ibrahim ook zeker gedaan. Hij heeft er zelfs een passie van gemaakt! Deze man is een echte strijder en winnaar. Zo behaalde hij in Nederland uiteindelijk zes zwemdiploma's binnen een hele korte tijd. "Daarna kreeg ik de kans om als toezichthouder in een zwembad te werken vanwege mijn motivatie."

funxvideo_5f63775450298

Video niet beschikbaar

Pak van 12.000 euro

Samen met twintig andere strijdbare middelbare scholieren is Ibrahim straks in het oktobernummer van Vogue op de cover bewonderen. "Het was een leuke shoot waarbij we uit heel veel merken konden kiezen. Ik koos uiteindelijk voor een pak van CELINE. Zo'n pak kost 12.000 euro. Helaas mocht ik die niet meenemen, maar het was alsnog een onvergetelijke ervaring."

Ster advertentie
Ster advertentie