FunX

Je hoeft geen lekker ding te zijn om topmodel te worden

  1. Newschevron right
  2. Je hoeft geen lekker ding te zijn om topmodel te worden

Ben je wel eens benieuwd geweest of jij als model aan de slag kan gaan? Misschien kan je binnenkort een poging kan wagen bij The Model Convention. Bij dit event worden deelnemers gescout en maken ze kans om gelijk voor top modellenbureaus aan de slag te gaan.

"Wij zoeken symmetrie en mooie lichamen"

Maar... ik ben niet super knap
Holland's en Benelux' Next Top Model coach Mariana Verkerk vertelde vanmorgen in Start dat het er niet om draait dat je een lekker ding bent: "Dat is heel vaak niet zo. Wij zoeken symmetrie en mooie lichamen enzovoorts."

Ben ik te jong?
Ook als je jong bent zijn er mogelijkheden om in het buitenland als model aan de slag te gaan. Dan moet je je moeder en vader natuurlijk wel heel lief aankijken. Dit bewijzen de 16-jarige Dido Jäkel en 17-jarige Coco Tijsma ook. Ze zijn al in landen als Japan, Italië, Frankrijk, de Verenigde Staten en Taiwan geweest voor een shoot. Dido vertelde aan Fernando dat ze nog op school zit maar dat ze van haar ouders mag reizen voor fotoshoots zolang ze maar goede cijfers blijft halen.

Tips en info
Als je nog steeds twijfelt of jij genoeg in je mars hebt, kan het volgende je misschien wel overtuigen dat ook jij kans maakt om ooit topmodel te worden. Er zijn namelijk verschillende type modellen. Zo heb je commerciële en fashion modellen. De commerciële modellen hoeven niet aan alle eisen te voldoen. Iedereen moet volgens Mariana vertegenwoordigd worden, ook onder andere de gewone burger en plus size modellen.

Ster advertentie
Ster advertentie