FunX

Roué Verveer over zijn Surinaamse show Tjar A Lobi: ''Het is één groot feest van herkenning.''

  1. Newschevron right
  2. Roué Verveer over zijn Surinaamse show Tjar A Lobi: ''Het is één groot feest van herkenning.''

Roué Verveer is net begonnen met zijn nieuwe show 'Tjar a Lobi', wat 'Breng de Liefde' betekent in het Surinaams. De volledige show is Surinaams gesproken. Fernando belt de nog niet zo uitgeslapen Roué wakker voor alle ins en outs van zijn nieuwe show.

Breng de liefde

Uiteraard is het een show over liefde, maar Roué vindt het vooral belangrijk dat mensen af en toe even bij elkaar komen om te lachen. In zijn show brengt hij het Surinaamse gevoel even terug naar boven.

''Ik neem de bezoekers mee terug naar het Suriname van vroeger. Eigenlijk is het één groot feest van herkenning.''

Boodschap

Roué doet uiteraard ook nog shows in het Nederlands, maar er is wel een verschil tussen de twee talen. In de Nederlandse shows brengt Roué een verhaal met een boodschap, terwijl de Surinaamse show eigenlijk pure stand-up is.

Nostalgie

Afgelopen zondag vonden de eerste shows van 'Tjar a Lobi' plaats in Amsterdam. Zowel in de middag als in de avond kwamen er 1750 Surinamers naar de RAI om samen het nostalgische Surinaamse gevoel weer even op te roepen. Het was een groot succes, maar toch was het spannend voor Roué.

''De Surinaamse show van drie jaar geleden sloeg in als een bom. Nu moest ik dat natuurlijk overtreffen. Maar dat lukte aardig: er was nog nooit zoveel lawaai geweest.''

De show van 17 december in Rotterdam is uitverkocht, maar er zijn nog kaarten voor aankomende zondag in Den Haag.

Ster advertentie
Ster advertentie