FunX

Jim Geduld: "Had me wakker geschud"

  1. Newschevron right
  2. Jim Geduld: "Had me wakker geschud"
Jim Geduld staat sinds kort weer in de spotlight door het nieuwe programma 'Verslaafd!' dat hij samen met Peter van der Vorst presenteert. Hierin gaat de voormalig GTST-acteur als interventionist verslaafden proberen te overtuigen dat afkicken nodig is. Dit doet hij dan samen met familieleden en vrienden van die persoon. Daarnaast wordt samen met hun ook de terugkomst en re-integratie van de verslaafde voorbereid.

Jim, die in 2005 zelf afkickte van een cocaïneverslaving, vertelde vanmorgen in Start dat het moment dat één van de verslaafden besefte wat hij zijn kinderen had aangedaan en zoveel spijt van had, hem erg aangreep. De man had gewild dat mensen die bij hem in het dorp wonen, waar bij wijze van spreken iedereen elkaar kent, het hem gewoon recht in z'n gezicht hadden gezegd. Hij gelooft dat hij dan eerder wat aan z'n verslaving had kunnen doen.

Als Jim Geduld nu terugdenkt aan de tijd dat hij zelf verslaafd was, dan had hij ook gewild dat mensen om hem heen hem gelijk hadden aangesproken. "Jeetje, we wonen in een grote stad Amsterdam. Had het in me gezicht gezegd, had me wakker geschud", vertelde Jim.

Vanavond is het programma Verslaafd! te zien op RTL4.

Ster advertentie
Ster advertentie