FunX

Ambitieuze jongeren bij het Good Vibes Dinner: "Ik heb Nederlands geleerd via TikTok"

foto: FunX / Delicia Çelik
  1. Newschevron right
  2. Ambitieuze jongeren bij het Good Vibes Dinner: "Ik heb Nederlands geleerd via TikTok"

Het FunX Good Vibes Dinner was een groot succes! 170 jongeren met een vluchtverleden kwamen gisteren samen met FunX-luisteraars bij elkaar om te dineren, hun verhalen te delen, hun talenten te laten zien en de toekomst te omarmen. Het was een inspirerende, mooie en emotionele avond, waar onder meer Muhammed (18), Nihan (18), Adnan (20) en Mustafa (24) vertelden over hun dromen en ambities.

Muhammed (18)

"Ik ben Koerdisch en ben ruim een jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland gekomen. Mijn familie heb ik al meer dan twee jaar niet gezien. In de tussentijd heb ik mezelf Nederlands geleerd via TikTok. Mijn droom is om bij de politie te werken, omdat ik mensen graag help en vind dat iedereen het verdient om zich veilig te voelen."

foto: FunX / Delicia Çelik

Nihan (18)

"Mijn droom is om in een asielzoekerscentrum werken, omdat ik weet hoe het is om daar te leven. Ik woon er al vijf jaar samen met mijn familie en het is niet makkelijk. Ik wil mensen graag helpen die in een soortgelijke situatie terechtkomen. Wat ik aan hen wil meegeven, is dat ze geduld moeten hebben en in zichzelf moeten blijven geloven. Alles komt goed en daar wil ik me graag voor inzetten."

foto: FunX / Delicia Çelik

Adnan (20)

"Ik ben een jaar geleden samen met mijn broer naar Nederland gekomen. Ik werkte op jonge leeftijd al in Libanon en mijn droom is om hier in Nederland ondernemer te worden. Ik hou van dit land en wil hier graag blijven, al zijn er wel grote verschillen, zoals het eten en het weer. Mijn favoriete zin in het Nederlands is: 'Het gaat goed', je kunt dat bijna niet zeggen zonder te lachen."

foto: FunX / Delicia Çelik

Mustafa (24)

"Ik ben Palestijns en ben geboren in Syrië. Een jaar geleden kwam ik naar Nederland. Het enige wat ik nu wens is stabiliteit, zodat ik een toekomst kan opbouwen. Mijn droom is uiteindelijk om stand-upcomedian te worden. Ik hou ervan om mensen te laten lachen en ze hun problemen te laten vergeten. Ik word namelijk echt blij als ik andere mensen gelukkig maak."

foto: FunX / Delicia Çelik

Good Vibes Dinner

Op 20 december organiseert FunX het Good Vibes Dinner. Hier komen jongeren die naar Nederland gevlucht zijn onder meer in contact met FunX-luisteraars. Het diner staat in het teken van lekker eten, muziek, hoop, verbinding, ontmoetingen en verhalen. Kortom: good vibes.

Na onder meer de schrijnende gebeurtenissen die eerder dit jaar in Ter Apel plaatsvonden, wil FunX graag laten zien hoe Nederland écht is. Met het diner willen we jonge nieuwkomers met een vluchtverleden dan ook warm verwelkomen, een hart onder de riem steken en kijken hoe we iets voor hen kunnen betekenen, samen met FunX-luisteraars.

De avond wordt gehost door Mister Good Vibes Fernando en Ouassima. Er zullen veel verschillende flavours qua eten en muziek zijn, met onder meer optredens van Inez en DJ Mimi. Daarnaast zullen een aantal bekende FunX-gezichten voor deze speciale gelegenheid de radiostudio verruilen voor een plekje in de keuken, achter de bar of in de bediening.

In aanloop naar het event deelt FunX onvergetelijke, inspirerende en ontroerende verhalen van mensen met een vluchtverleden of mensen die daar wat mee te maken hebben. Een overzicht van alle stories vind je hier terug.

Ster advertentie
Ster advertentie