FunX

Groene Energie VS Kernenergie

  1. Newschevron right
  2. Groene Energie VS Kernenergie
In 1986 vond er een ernstig ongeluk plaats in een kernreactor in de toenmalige Sovjet-Unie, nabij het plaatsje Tsjernobyl. Sindsdien is er nog maar weinig positieve PR over kernenergie, maar is dat wel terecht? Manu probeert te achterhalen wat de eventuele alternatieven zijn en praat met voor- en tegenstanders van kernenergie. Wil je weten wie? Klik dan hier verder.

In Nederland is er ook een kerncentrale, staande in Borselle. Is een ramp, zoals die in Rusland plaatsvond ook denkbaar in Nederland? En, waarom zijn we eigenlijk nog lang niet volledig overgestapt op zonne-, en windenergie? Kleven er dan nadelen aan? Is het wellicht te duur, om een hele natie 'groen' te maken. Manu heeft genoeg vragen die hij zal stellen aan onder andere:

Sjef Peeraer: directeur van electriciteitsleverancier Atoomstroom en verkoopt nuclaire energie. Atoomstroom is de eerste en enige Nederlandse leverancier van 100% met kerncentrales opgewekte elektriciteit, de elektriciteit is daardoor CO2-vrij en niet afhankelijk van fossiele brandstoffen zoals kolen of gas.

Peer de Rijk: directeur van Wise, een wereldwijd netwerk van burgers en milieuorganisaties die zich zorgen maken over kernenergie, radioactief afval en straling.

Joke Wessels: communicatiemanager van Holland Solar, een Nederlandse branchevereniging voor zonne-energie. Zij zijn van mening dat zonnestroom een belangrijke plaats zal moeten innemen in de transitie naar een duurzame energiehuishouding.

Marianna van den Heuvel: projectontwikkelaar van windenergie bij Nederlandse Wind Energie Associatie, een associatie die de belangen behartigd van windenergie. In NWEA werken alle organisaties en bedrijven samen, die in Nederland actief zijn op het gebied van windenergie op land en op de Noordzee.

Kortom
Deze week gaat 'groene' energie de strijd aan met kernenergie. Ben jij ook benieuwd wie er wint? Luister dan a.s. zondag 16 augustus tussen 19.00 en 21.00 naar Spoken op FunX met als host Manu!Uitzending gemist?

Klik hier en luister naar de uitzending wanneer jij het wilt!!

Ster advertentie
Ster advertentie