FunX

Zusjes Nekeycha (27) en Whitney (29) brengen laatste wensen in vervulling met uitvaartonderneming

  1. Newschevron right
  2. Zusjes Nekeycha (27) en Whitney (29) brengen laatste wensen in vervulling met uitvaartonderneming

Als je in de FunX studio je 'laatste afscheid' wil nemen, dan regelen de zusjes Nekeycha (27) en Whitney (29) dat. Onlangs zijn zij een uitvaartonderneming gestart die is vernoemd naar hun overleden oma Milly. "We waren ontevreden over haar begrafenis, want er ontbrak een persoonlijke touch." Ze besloten daarom de uitvaart-game zelf een modern tintje te geven.

Nú kiezen

De zusjes willen mensen vooral laten nadenken over wat zij willen. "Niets is gegarandeerd, niemand heeft gezegd dat je morgen opstaat. Als bijvoorbeeld jouw moeder morgen in de situatie komt dat zij voor jou keuzes moet maken, dan is het voor haar al een stuk fijner als jij bepaalde dingen hebt vastgelegd."

LIEFDE

Omgaan met de dood is volgens Nekeycha en Whitney een stuk minder deprimerend dan je zou denken. "Het is zoveel liefde die je ervaart.' Want dat verdriet komt voort uit gemis. Zo verdrietig kan je alleen maar zijn als je echt van iemand hebt gehouden. Wat echt pas pijnlijk is, zijn de eenzame uitvaarten waar niemand komt opdagen."

Reporter Laila zocht uit hoe het er voor de zusjes aan toe gaat zodra zij het nieuws krijgen dat er iemand is overleden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het FunX nieuws? Stuur dan een WhatsApp'je met FUNX AAN naar 06 22 97 48 23. En meld je aan voor onze updates!

Ster advertentie
Ster advertentie