FunX

Danny demonstreert met radicale protestgroepen: "Op dat moment voel je wel bepaalde angst"

foto: NPO 3
  1. Newschevron right
  2. Danny demonstreert met radicale protestgroepen: "Op dat moment voel je wel bepaalde angst"

Danny Ghosen volgt voor zijn nieuwe televisieprogramma Danny Demonstreert vier radicale protestbewegingen. Door met de activisten tijd door te brengen leert hij de organisaties en de mensen daarachter kennen. En dat levert heftige situaties op, zo vertelde hij vanmorgen in Start.

Demonstratie Neonazi's

In elke aflevering komt er één groeperingen naar voren. Danny heeft meegelopen met hardcore dierenactivisten, extreemrechtsen, vrijheidsstrijders en neonazi's. Die laatste groep maakte het meeste indruk op Danny, in een negatieve zin. De demonstratie in Berlijn waar hij bij was, liep uit de hand: "Op dat moment voel je wel een bepaalde angst."

Haat

"Als je zo lang met zo'n groep hebt gelopen, moet je wel even detoxen als je weer thuis bent." Het was voor Danny niet altijd makkelijk om constant in die negativiteit te zijn. Hij kreeg veel haat te verduren. Tegelijkertijd begrijpt hij daardoor wel beter de woede van de activisten.

"Ik snap dat ze gefrustreerd zijn. Ze zitten in een soort bubble met alleen maar gelijkgestemden."

Britain First

In de eerste aflevering, die vanavond om 21:20 op NPO 3 te zien is, volgt Danny Jayda Fransen van de extreemrechtse organisatie Britain First. De partij gebruikt een zeer intimiderende manier van actievoeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jayda Fransen

Toevallig is Jayda Fransen de afgelopen dagen wereldwijd in het nieuws geweest, dankzij een retweet van Donald Trump. Jayda tweette een video van Dumpert waarin er een jongen een gehandicapte jongen in elkaar slaat. Daarbij schreef ze: "Moslim migrant slaat Nederlandse jongen op krukken!". Dit bleek echter #FakeNews, want de 'moslim migrant' was een jongen die geboren en getogen is in Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie