Naar homepage
FunX

"700 vluchtelingen dood? Dat scheelt uitkeringen."

  1. Newschevron right
  2. "700 vluchtelingen dood? Dat scheelt uitkeringen."
700 tot 950 bootvluchtelingen stierven dit weekend tijdens de oversteek van Libië naar Italië. Even later tussen de reacties op de website van RTL Nieuws: "Dat scheelt weer 700 uitkeringen, maal 50 jaar. Kassa."

maar ook...

"Jammer van die 28 overlevenden, worden weer uitvreters en mogen hier op onze kosten in therapie vanwege hun trauma’s. Ik vind het een tegenvallend einde van een heel vrolijk artikel."

Boos!

RTL nieuwslezer Roelof Hemmen wordt boos van die harteloosheid, net als het grootste deel van de mensen die een medelevende reactie plaatst. Hij schreef een column over de onbegrijpelijke reacties die ervoor zorgden dat de RTL redactie zelfs de reacties moest uitzetten door al die vuiligheid. Roelof vraagt zich af wanneer mensen het gaan begrijpen. Als advies geeft hij deze VICE documentaire, waar de afbeelding boven dit artikel uit komt.

Europees beleid

Europa heeft te weinig schepen op de Middellandse Zee om de bootvluchtelingen tegen te houden of te redden. Dat is volgens Roelof Hemmen beleid, omdat Europa bang is dat er nog meer zullen volgen.

Onmenselijk

Wie is er het meest onmenselijk? De mensen die de Europese regelgeving maken of de mensen die walgelijke reacties plaatsen?
Ster advertentie
Ster advertentie