FunX

Geld verdienen aan muziek nog mogelijk

  1. Newschevron right
  2. Geld verdienen aan muziek nog mogelijk
De schrijvers van het boek ‘De bal is recht’ Wouter Koster & Gerben Kor waren vanochtend te gast bij Fernando. De twee juridische adviseurs vertelden dat ze een boek wilden schrijven waar hun hart ligt en dat is: voetbal. Daarnaast vroeg Fernando ze meer over rechten van muziek. Terwijl velen denken dat de muziekindustrie kapot gaat, vertellen Wouter en Gerben dat er nog genoeg te verdienen is.

Voetbalregels

Wouter en Gerben vertellen dat alle regels binnen en buiten de lijnen in hun boek staan. "Hoe zit het met geel en rood? Wanneer gaat een overtreding zo ver dat het niet meer eens rood is, maar dat je naar de rechter kan? Dat zijn allemaal vragen waar wij ons mee bezig hebben gehouden en dat vonden we leuk om uit te zoeken. Dit boek is echt een boek voor de voetballiefhebber."

Zolderkamer

De twee heren gaven in Start ook een tip voor je, als je nummers produceert op je zolderkamer en de vocalen van een Shakira, Rihanna of Usher gebruikt. "Je moet met degene die het liedje heeft opgenomen (de master) en met de schrijver van het liedje afspraken maken als je jouw lied commercieel gaat gebruiken. Maar heel vaak vragen platenmaatschijpen veel geld aan de hand van het succes van jouw versie."

Ondernemend

Door het downloaden worden er steeds minder cd’s verkocht, maar volgens Wouter en Gerben kun je toch je geld verdienen aan muziek. "Als muzikant moet je denken: Waar kan mijn muziek voor gebruikt worden? Misschien kun je jouw muziek onder een commercial zetten en misschien is er een winkel die het wilt gebruiken. Er zijn allerlei manieren om je muziek aan de man te brengen. Je moet ondernemend zijn."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F47184072&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false&amp;color=ff7700"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie