FunX

Persbericht: Jongerenradio FunX nummer 1 in de randstad

  1. Newschevron right
  2. Persbericht: Jongerenradio FunX nummer 1 in de randstad
Het radiostation FunX is in korte tijd uitgegroeid tot de populairste zender onder jongeren in de Randstad. Hoewel FunX pas sinds 2003 in de vier grote steden te horen is, luistert 28% van de jongeren van 15 tot 25 jaar dagelijks naar het station. Radio 538 (18% ) en Yorin FM (10%) zijn de nummers twee en drie. Dit blijkt uit een grootschalig luisteronderzoek in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Onderzoeksbureau INTERVIEWwNSS heeft de afgelopen weken ruim 2.000 jongeren en jong-volwassenen (15-35 jaar) face to face ondervraagd naar hun luistergedrag. Het onderzoek is representatief, na weging op geslacht, leeftijd, afkomst en opleiding (op basis van CBS gegevens). Zo is het luistergedrag van multiculturele stadsjongeren in het INTERVIEWwNSS onderzoek voor het eerst goed zichtbaar geworden.

“Door ons intensieve contact met jongeren hadden we al het gevoel dat de muziek en programma’s gewaardeerd worden.”, zegt FunX-woordvoerder Samira el Boustati. “De FunX DJ’s en straatreporters in de vier steden maken dagelijks de reacties van de FunX- luisteraar mee en betrekken dit in de programmering. Deze cijfers geven ons nu de bevestiging, zwart op wit en dat voelt lekker aan!”

Radio blijkt als medium zeer belangrijk voor jongeren: 93% van alle onderzochte jongeren luistert iedere week naar de radio, zo’n 70% van de jongeren en jong-volwassenen luistert dagelijks.

Uit het onderzoek blijkt ook dat jongeren gemiddeld zo’n 2 uur en een kwartier per dag radio luisteren, naar FunX wordt zelfs nog wat langer geluisterd. FunX krijgt van de luisteraars het uitzonderlijk hoog waarderingscijfer van 7,9 (leeftijd 15-35 jaar), verder blijkt dat jongeren ook veel ’s avonds naar de talkshow van FunX luisteren. Opvallend is de sterke opkomst van internetradio onder jongeren tussen 15 en 25 jaar; inmiddels luistert 7% via het internet naar z’n favoriete radiostation.

De resultaten zijn voor FunX aanleiding de ambities verder op te voeren. Het radiostation zal de komende maanden alle mogelijkheden onderzoeken om ook via ether en kabel in bijvoorbeeld Arnhem, Groningen of Enschede jongeren te kunnen bedienen. Samira el Boustati: “Het goede aan het onderzoek is dat nu alle stadsjongeren gevraagd wordt naar hun luistervoorkeuren. Het is wel grappig: FunX luistert naar jongeren en zij luisteren weer naar FunX!”

FunX stadsedities zijn te beluisteren in Amsterdam (96.1 FM), Rotterdam (91.8 FM), Den Haag (98.4 FM) en Utrecht (96.1 FM) en via www.funx.fm

Ster advertentie
Ster advertentie