FunX

Diepte van Water

  1. Newschevron right
  2. Diepte van Water
Zondag is het weer zover! Dan luister je naar een nieuwe uitzending van Spoken. Manu heeft wederom gekozen voor een spannend onderwerp. Op zondag 26 juli bespreekt Manu het onderwerp: Water. En nu denk je misschien: “Water? Wat is er zo spannend aan water?” Klik snel verder om hierachter te komen.Gasten
De wereld bestaat voor haar overgrote deel uit deze vloeibare stof, die ook in vaste- en gasvorm voorkomt. Mensen bestaan voor 66% uit water en we gebruiken gemiddeld 190 liter water per dag. Genoeg redenen dus om er een show aan te wijden. Prof. Gatze Lettinga vertelt over de door hem ontwikkelde methode om niet langer met een zoetwaterprobleem in de wereld te kampen. Hiervoor won hij dit jaar de Lee Kuan Yew Water Prize 2009.

Maar wist je dat water ook bepaalde krachten heeft? Behalve dat het dorst lest kun je water beïnvloeden door gedachtes. Denk hierbij aan vuil water reinigen met positieve gedachtes. En schoon water vervuilen met negatieve gedachtes. Een mens bestaat 66% uit water bestaat. Dit houdt in dat je iemand ook met gedachtes, emotioneel en lichamelijk kunt beìnvloeden. Dit is een Japanse theorie van Dr. Masaru Emoto wat een beetje ingewikkeld klinkt. En daarom is evolutiepsychologe Marion Gulpers te gast in de studio om deze theorie te verhelderen.

Er zijn onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat mensen op water kunnen lopen. Echt waar! Om dit te verklaren geven we de mic door aan professor Daniël Bonn. Hij is professor aan de Universiteit van Amsterdam en heeft onderzocht hoe het bindmiddel ervoor zorgt dat iedereen een beetje zoals "Jezus" kan zijn. Lijkt het je interessant om hier meer over te lezen? Klik dan hier.

Last but not least hebben we in de uitzending de groep Bang Bang. Nog steeds heeft het overgrote gedeelte van de wereldbevolking geen toegang tot goede watervoorzieningen. Dat realiseert Bang Bang zich ook en heeft daarom het project Fighting for water opgezet.
Check hier voor meer info en geef je support!Uitzending gemist?

Klik hier en luister de uitzending wanneer jij het wilt!!

Ster advertentie
Ster advertentie