FunX

Fernando liep ondanks blessure 50 km tijdens Nijmeegse Vierdaagse: "Ik ben heel trots"

foto: Fernando
  1. Newschevron right
  2. Fernando liep ondanks blessure 50 km tijdens Nijmeegse Vierdaagse: "Ik ben heel trots"

De Nijmeegse vierdaagse is op dit moment in volle gang en ook FunX' very own Fernando besloot deze week mee te lopen. Zonder enige training besloot hij de routes van 50 kilometer te lopen om awareness te creëren voor stichting Fonkel.

Als je begint, moet je het afmaken

Gilly belde Fernando afgelopen dinsdag, de eerste dag van de vierdaagse, om te checken hoe het ging. Mr. Good Vibes Only was op dat moment al sinds 04.00 uur zo'n 3,5 uur aan het lopen. "Het is een mentale race tegen jezelf", zei de dj. Hij begon aan de start met een voetblessure, maar wilde niet opgeven. "Mijn brein zegt dat ik moet stoppen, maar ik wil zo ver mogelijk komen om awareness te creëren voor stichting Fonkel. Als je aan iets begint, moet je het proberen af te maken."

Middle of nowhere

Terwijl hij aan het lopen was, merkte de dj al gauw dat hij zijn tenen niet meer voelde. "Toch wilde ik kijken hoe ver ik kon komen op basis van wilskracht. Tijdens het lopen zei iemand: 'Je kunt gewoon uitvallen, niks aan de hand.' Ik was op dat moment in the middle of nowhere en dacht: hoe bedoel je niks aan de hand? Er kan hier geen Uber komen en niemand kan me helpen."

Wilskracht

Ondanks de geweldige sfeer en liefdevolle mensen had Fernando het dinsdag ontzettend moeilijk. "Na 25 kilometer begon alles uit te vallen en na 40 kilometer voelde ik letterlijk dat alles kapotging. Toen dacht ik: dit is niet goed. Maar iets in mij zei dat ik niet kon stoppen, dus ik bleef op basis van wilskracht doorlopen. Ik had een hele toffe guy ontmoet en die zei: 'Je kan dit. Je gaat niet opgeven, want je kind gaat het niet tolereren.' Toen dacht ik: ja man, ik moet doorlopen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trots

Gisterenochtend belde Gilly opnieuw naar Fernando om te kijken hoe het ervoor stond na de eerste dag. "Ik heb overal pijn en mijn voeten zijn demissionair. Ze waren er net als het kabinet klaar mee", vertelde de afgepeigerde dj. Hij liep dinsdag binnen 10 uur maar liefst 52,1 kilometer.

Hij besloot er uiteindelijk mee te stoppen na de eerste dag. "Vanochtend stond ik op om aan de tweede dag te beginnen, maar mijn voeten wilden niet meer. Ik dacht: ik ga mijn gezondheid niet op het spel zetten door iets te forceren en dan voor blijvende schade te zorgen. Desondanks ben ik trots op mezelf en ik ben blij dat ik stichting Fonkel in het zonnetje heb kunnen zetten. Daarnaast heeft mijn producer Gerwin mij beloofd uit eten te nemen als ik de eerste dag zou halen. Dat heb ik er in ieder geval aan overgehouden."

Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse is het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld. Het wordt sinds 1909 ieder jaar gehouden. Dit jaar begon de vierdaagse op dinsdag 18 juli en eindigt die op vrijdag 21 juli. Wie meedoet aan de vierdaagse kan kiezen uit drie afstanden: 30, 40 en 50 kilometer. In de week van de Nijmeegse Vierdaagse zijn er in de stad ook allerlei festiviteiten.

Ster advertentie
Ster advertentie