FunX

Yes-R over plotselinge opleving 'Gek op jou': "Ik hoop dat dit de NPO-leiding bereikt"

foto: NPO Start
  1. Newschevron right
  2. Yes-R over plotselinge opleving 'Gek op jou': "Ik hoop dat dit de NPO-leiding bereikt"

Kan jij je het programma Gek op jou toevallig nog herinneren? In dit Zapp-programma, dat tussen 2011 en 2018 werd uitgezonden, hielp Yes-R jonge kinderen om via een rap aan hun crush verkering te vragen. Op TikTok gaan er momenteel een aantal scènes hiervan helemaal viral. De scènes, die op zijn zachtst gezegd nogal awkward of zelfs cringe te noemen zijn, zijn al tienduizenden keren bekeken op het socialmediaplatform. Fernando sprak vanmorgen met Yes-R om te vragen wat hij vindt van deze plotselinge opleving van Gek op Jou.

Yes-R hoopt op vervolg 'Gek op Jou': ''Ik hoop dat dit de NPO-leiding bereikt''

Ongemakkelijk

In de reacties op de filmpjes van Gek op Jou die nu viral gaan, gaat het niet alleen over hoe geniaal sommige afleveringen wel niet waren, maar ook over de vele ongemakkelijke en pijnlijke momenten van het programma. Sommige kinderen werden namelijk snoeihard afgewezen - en dat dan ook nog eens op beeld. "Dat zijn de harde feiten van het leven, want niet alles wat je wil, kan je krijgen", zegt Yes-R daarover. "In het programma help ik je over de drempel om degene die jij leuk vindt verkering te vragen, maar 'nee' is ook een antwoord dat bij het leven hoort." Yes-R vond het als presentator dan ook helemaal niet awkward als er iemand werd afgewezen. "Daarna ging ik met de kandidaat in gesprek en legde ik diegene uit van: wees trots op jezelf, op wie je bent én op het feit dat je het in ieder geval hebt durven vragen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gek op Jou

Yes-R, die zelf nog niet actief is op TikTok, had niet verwacht dat dit programma opeens weer zo'n opleving zou krijgen. Wel krijgt hij nog steeds berichtjes via Instagram en per mail van mensen die graag te gast willen zijn in Gek op Jou. Yes-R gelooft dan ook nog steeds in het succes van het programma: "Eerlijk gezegd denk ik dat dit een programma is dat eindeloos door had kunnen gaan, maar daar ga ik helaas niet over. Ik hoop dat alles wat nu viraal gaat ook de zenderbaas van NPO bereikt en dat we het weer kunnen oppakken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie